Telefon
WhatsApp
Bedesten kavşağı ve kurtuluş  caddesinde çalışmalar sürüyor

Afyonkarahisar Belediyesi şehir genelinde çalışmalarına devam ediyor. Başkan Mehmet Zeybek’te sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. İlk ziyaret noktası Bedesten Kavşağı oldu. Halk arasında Havuzlu Çarşı olarak bilinen güzergâhta yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar ile Bedesten Kavşağı tamamen yenileniyor. Peyzaj alanları, oturma bankları, havuz düzenlemeleri, fotoğraf çekinme alanları ile adeta bir cazibe merkezi haline gelecek. Çalışmaların kısa sürede bitirileceği belirtildi.
İkinci ziyaret noktası ise Kurtuluş Caddesi oldu. Kurtuluş Caddesi’nde kaldırımlar baştan aşağı yenileniyor. Deforme olmuş kaldırımlar kendi tesisimizde ürettiğimiz parke taşlar ile yeniden düzenleniyor. Başkan Mehmet Zeybek’te çalışmaları yerinde takip etti, ekiplere kolaylıklar diledi. Canla başla çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kurutuluş Caddesi’nde de çalışmaların kısa süre içinde tamamlanacağını söyledi.
Afyonkarahisar’ın her geçen gün gelişip güzelleştiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bedesten Meydanı, şehrimizin tarihi dokusunu yansıtan, aynı zamanda birçok hatırayı da içinde barındıran, toplumsal buluşma noktası olarak şehrimizin simgesi haline gelmiştir. Düzenleme projesiyle meydanın daha işlevsel, estetik ve çevre dostu bir şekilde geliştirilmesini amaçlıyoruz. Şehrimizin kültürel mirasına saygı göstererek, modern ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak bir denge oluşturmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Ambaryolu kavşağında bulunan “Kadınanalar’ simgelerini buraya taşıyacağız. Kavşak düzenlememizde peyzaj alanları, oturma bankları, havuz düzenlemeleri, fotoğraf çekinme alanları bulunacak. Bu projemizi bölge esnafımızla da paylaştık. Esnafımız yeni yapılacak düzenlemeyi çok beğendi. Kurtuluş Caddesi’nde kaldırımlarımızı yeniliyoruz. Yaya güvenliği ve konforunu sağlamak adına başlattığımız üst yapı atağı kapsamında pek çok noktada kaldırımlar yenilendi. Ekiplerimiz var gücü ile çalışıyor. Gayemiz şehrimizi daha güzel bir şehir yapmak. Yatırımlarımız Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun” dedi.
>> Nuri Kuzu’nun haberi

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!