Telefon
WhatsApp
Cep Telefonculara Mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu

Söz konusu düzenleme, 22 Ağustos 2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Cep telefonu tamir bakım ve onarımı esnaf grubuna yönelik getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğunun detayları ise: TSE standardı ve bakanlıktan alınan yenileme yetki belgesine dayanarak faaliyet gösteren cep telefonu esnaf grubunun TS 1390 standardına uygunluklarını gösteren Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi alması zorunlu olacak.

04 Mayıs 2021 tarihinde saat 10.00 da hem yazılı hem de uygulamalı olarak Denizli,Konya,Uşak,Kütahya ve Eskişehir ilinden gelecek Cep Telefonu  esnaflarının da katılımı ile Afyonkarahisar ili Emir Murat Özdilek uygulama otelinin toplantı salonunda Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımı Mesleki Yeterlilik belgesi 6. Bölgesel sınavı yapılacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan;  Cep Telefoncuları Birliği Başkanı Şenol Şen; " 21.03.2019 tarihinde sayısı yaklaşık 50 bin i geçen Cep Telefonu Esnaflarının Hak ve menfaatlerimizin korunması amacı ve CEP TELEFONCULARI ODASI olma yolunda ki hedefimize ulaşmak amacı ile kısa adı AFCEPDER olan Afyonkarahisar Cep Telefonu Esnafı Dayanışma Derneğini kurduk.

Bu amaç doğrultusunda şimdiye kadar Türkiye’nin 25 ilinde temsilcilik açarak bu temsilciliklerde görev almak üzere il başkanları atadık ve içişleri bakanlığının yönergeleri doğrultusunda isminin Türkiye Telefoncular Birliği/Derneği olarak değiştirilmesi için gerekli müracaatlarda bulunduk.

Cep Telefonu Tamir Bakım işi ile iştigal eden iş yerleri artık elektronik/haberleşme dalında diplomalı, ustalık belgesine sahip yada bu alanda Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip kişiler çalıştırabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı MYK bu zorunlu uygulamayı  “Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımı Mesleki Yeterlilik Belgesi” adı altında düzenleyerek  31 Mart 2021 tarihinde merkezi Ankara'da olan Çözüm Belgelendirme Ltd.Şti. ile anlaşarak Türkiye’de cep telefonu esnaf grubuna sınav yapma ve bu sınav sonucunda da mesleki yeterlilik belgesi verme görevini sadece bu kuruluşa vermiştir.

Dernek olarak MYK nun görevlendirdiği Çözüm Belgelendirme Ltd.Şti.  ile aramızda yaptığımız protokol gereğince Türkiye’de faaliyet gösteren cep telefonu esnaf kardeşlerimizin bu belgeleri alması yolunda Covid-19 tedbirlerini de göz ününe alarak iller bazında çalışmalara giriştik. Bu belgeyi edinmek isteyen esnaflarımız Ankara iline gelerek orada sınava girmek zorunluluğu vardı. Bu uygulama esnaflarımızı hem maddi hem de manevi açıdan zor durumda bırakacağı gibi salgın hastalıkla mücadele eden ülkemizde aşırı yığılmalardan dolayı negatif bir seyir oluşturacaktı. Bu balgamda Dernek başkanı olarak şahsım ve  Çözüm Belgelendirme Ltd.Şti. yetkili personeli ile birlikte  esnaf grubumuzun bulunduğu illere giderek sınav yama ve sınav sonucunda da cep telefonu tamir bakım ve onarımı meslek yeterlilik belgesi vermeye başladık.

Derneğimizin kuruluş yeri olan hem de Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olan Afyonkarahisar ilinde ilk sınavımızı yaparak 24 adat esnaf kardeşimize bu belgelerini ulaştırdık. Daha sonra İstanbul, Ankara ve Antalya illerinde de bu sınavlarımızı başarıyla gerçekleştirdik.

04 Mayıs 2021 tarihinde saat 10.00 da hem yazılı hem de uygulamalı olarak Denizli,Konya,Uşak,Kütahya ve Eskişehir ilinden gelecek Cep Telefonu  esnaflarının da katılımı ile Afyonkarahisar ili Emir Murat Özdilek uygulama otelinin toplantı salonunda Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımı Mesleki Yeterlilik belgesi 6. Bölgesel sınavımızı yapacağız. Böylesine önemli ve 82 milyon GSM kullanıcısını direk ilgilendiren bir organizasyonda sizleri de aramızda görmekten gurur duyarız"dedi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!