Telefon
WhatsApp
Doğru bir aday için çalışıyoruz

“En iyi aday ile halkımızın karşısına çıkmak istiyoruz”

AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Arslan burada yaptığı konuşmada “AK Parti olarak biz malum olduğu üzere temayül yoklaması yapıyoruz. Akşam 16.00'da hala oy kullanmak için sırada bekleyen üyelerimiz varsa onların da oylarını kullanmalarını sağlıyoruz. Böylece oy kullanma faslını bitirmiş oluyoruz ve anında genel merkezimize, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve orada bulunan arkadaşlarımız sonuçları görebiliyor. AK Parti farkıyla özellikle elektronik oylama ile sonuçların anında karar vericilerin önüne düşmesi konusunda bir uygulama başlattık ve memnuniyetle görüyoruz ki herhangi bir aksama olmadan bunu başarılı bir şekilde uyguluyoruz.
Afyonkarahisar'da bizler AK Parti Genel Merkezinden gelen önceki dönem bakan ve bugünkü MKYK Üyesi olarak bendeniz Ahmet Arslan, Elazığ Milletvekilimiz Mahmut Rıdvan Nazırlı, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyemiz Vahit Atılan kardeşimiz sağ olsunlar birlikte Afyonkarahisar'a gelerek süreci birlikte yürütüyoruz.
Elbette ilde sağ olsun Afyonkarahisar'da İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay bize ekibiyle birlikte yardımcı oluyor. SKM'den Sorumlu Talha bey bizlere yardımcı oluyor. Sabah saat 10.00'da başlattığımız süreçte herhangi bir aksaklık, eksiklik olmadı.
Elbette temayül yoklamasında oy kullananlar üyelerimizdir ve temayül yoklamamıza renk katmışlardır.
Oy kullanan üyelerimiz temayül yoklamamıza renk kattıkları bilinciyle onların da oylarını en iyi şekilde kullanmalarını sağlıyoruz. AK Parti olarak biz şöyle bir yöntemle temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz, Belediyesi bizde olan yerlerde oy kullanacak olan üyelerimizden Belediye Başkanımızla ilgili görüşlerini alıyoruz. Farklı alanlarda başarılı olduğu alanları, daha geliştirilmesi gereken alanları, üyelerimizin görüşlerini alarak onlarla ilgili adeta bir ölçümleme yapmış oluyoruz.
Onun yanı sıra üyelerimiz eğer isterlerse Belediyesi bizde olan yerlerde iki aday belirlemelerini yazmalarını istiyoruz. Belediyesi bizde olmayan yerlerde ise direk üyelerimizden üç aday istiyoruz ki bu maksimumdur. Üyelerimiz isterse bir adayda teklif edebilirler.
Günün sonunda temayül yoklaması yüzde yüz belirleyici olmamakla birlikte aday belirleme unsurlarımızdan en önemlilerinden biridir. Neden en önemlisi? Birincisi üyelerimizin, teşkilatlarımızın görüşlerinin genel merkezimize yansıtılması anlamında en önemlisidir. Kaldı ki aday adayı olmayan isimlerden de üyelerimiz isim teklif ediyorlarsa o zamanda genel merkezimiz bunun cevabını arıyor.
Üyeler aday adayı olmayan birilerini teklif ettiklerine göre ona bakalım, onun karşılığı nedir daha mı iyi olabilir? Dolayısıyla genel merkezimizin önümüzdeki süreçte yapacağı anketler, ilin ileri gelenlerinin görüşleri, teşkilatlarımızın görüşleri ve en önemlisi de teşkilat mensuplarımızın temayüldeki görüşlerinin tamamı dikkate alınarak umarım ve dilerim ki en iyi adayı belirlemiş oluruz.
Çünkü genel merkezimizin amacı en iyi adayı belirlemektir. En iyi aday nedir? Millete en iyi hizmeti yapabilecek olan, millete en iyi dokunabilecek olan ve AK Partinin değerlerini en iyi taşıyabilecek olandır. İşte temayül yoklamasının amacı budur. Bu anlamda temayül yoklamalarını başlattık. Huzurlu bir şekilde devam ediyor.
Bunun içinde Afyonkarahisarlı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay'dan başlamak üzere teşkilatımıza gerekli alt yapıyı ve hazırlıkları tamamladıkları için teşekkür ediyorum. Ama en önemli teşekkür her zamanki gibi bugün için üyelerimize ve teşkilat mensuplarımızadır.
İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde de en büyük teşekkürü halkımıza yapacağız. Halkımız kendine hizmet edecek, kendini en iyi şekilde temsil edecek Belediye Başkanlarını seçecek. Bizde onların bu seçimine yardımcı olabilmek adına en iyi adaylarla onların karşısına çıkmak istiyoruz. Sürecin il özelinde Afyonkarahisar'a ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Doğru bir aday için çalışıyoruz”

Temayül komisyonu üyesi ve AK Parti Elazığ milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, “Sizlerin de gördüğü gibi çok demokratik ve çok disiplinli bir şekilde oy kullanma sürecimizi devam ettiriyoruz. Temayüller bizim için çok kıymetlidir. Temayüller teşkilatlarımızın sesi, vatandaşlarımızın sesi olacaktır. Bizler için Allah'ın izniyle de bugünkü temayül neticelerinde de biraz önce Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi hem şehrimiz hem ülkemiz için en hayırlı en doğru karar vermemiz için burada vatandaşlarımızın görüşlerini Genel Merkeze iletmiş olacağız” dedi.

“Hiçbir partide olmayan bir uygulama”

Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Vahit Atalan da “Hiçbir partide olmayan e-temayül yoklamasını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Az önce bakanımızın bahsettiği gibi AK Partimiz bu uygulamayı 3 seçimdir gerçekleştiriyor. Allah nasip ederse saat 16.00'da bitirdiğimizde tüm sonuçların Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda olacağı ve üyelerimizin teşkilat mensuplarımızın oyunu kullandığı güzel bir temayül yoklamasını gerçekleştirmiş olacağız. Afyon'umuza hayırlı olsun” diye konuştu.

“Doğru kararı verebilmek için çalışıyoruz”

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay da “Ben öncelikle bin 556 teşkilat mensubumuzun oy kullanacağı temayül yoklaması saat 10:00 da başladı. Afyonkarahisar'da 31 Mart 2024 seçimlerinde en yüksek oy oranıyla birlik beraberlik içerisinde adaylarımızı belirleyeceğiz. Burada aday adaylarımız için temayül yoklaması yapıyoruz. Bugün Sayın Bakanımızın titiz çalışmaları neticesinde çok güzel bir temayül yoklaması geçiriyoruz. Ben emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
>> Nuri Kuzu’nun haberi

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!