Telefon
WhatsApp
RSP’liler Dijitial Tır’ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Türkiye’yi gezen Dijital Tırı Afyonkarahisar’da ziyaretçilerini ağırlarken Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKNOFEST Grubu öğrencileri de bir ziyaret gerçekleştirdi. Tırı gezen öğrenciler yüzde yüz yerli teknolojileri yakından görme imkanı bularak büyük bir deneyim kazandılar.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Akarahisar bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, dijital tır hakkında bilgi vererek, “Bugün milli, tarihi, kültürel zenginlikleriyle donatılmış, yeni teknolojiyle birlikte birleştirerek sunumlar yapan dijital tırımızı bugün Afyonkarahisar Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladık. Kendileri bugün teknolojinin hangi boyutlara geldiğini bugün dijital tırımızda inceleyecekler görecekler. Okulumuzun TEKNOFES Grubu burada. TEKNOFEST’te de oraya gitmeye hak kazanmış bir gurup. Onları burada teknolojiyle buluşturuyoruz. Güzel deneyimler yaşayacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Rahmiye Sare Palalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Emrah Murat ise büyük deneyim kazandıklarını belirterek, “Öncelikle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na ve Münire hanıma çok teşekkür ediyorum; böyle bir fırsat tanıdıkları için hem ilimiz adına hem de öğrencilerimiz adına çok büyük bir kazanç. Kesinlikle ve kesinlikle ilimizi de var olan gençlerimizin böyle şeylere ihtiyacı var. Kesinlikle öğrencilerin ufukları genişlemesi, gelişmesi gerekiyor. Dijital dünyada söz sahibi olabilmek için, bizde varız diyebilmemiz için öncelikle öğrencilerimizin ufkunun genişlemesi gerekiyor. Bu yüzden böyle fırsatları bize tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum kendilerine ve ilimize hoş geldiniz diyorum” dedi.

TEKNOFEST’e 3 ayrı kategoride başvurduklarını ve üçünde de başarı elde ettiklerini belirten Murat, “Biz okul olarak TEKNOFEST’e 3 farklı kategoride katıldık. İnsansız Hava Aracı İHA diye tabir ettiğimiz İnsansız Hava Aracına bir döner kanat, birde sabit kanat. Ayrı zamanda en zor kategorulerden biri olan liseler arasında roket diye tabir ettiğimiz takımlarımız şuanda buradalar. Üçünde de başarı elde ettik. İnşallah İlimizi ve okulumuzu en güzel şekilde temsil edeceğiz” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!