Telefon
WhatsApp
Taytak’tan Bakan Özhaseki’ye teşekkür

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaptı. Taytak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Sayın bakanım ikinci kez göreve geldiğiniz Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı görevinizde başarılar diliyorum. Allah muvaffak eylesin. Hem sunumunuz için hem de yaptığınız çalışmalar için size teşekkür etmek istiyorum. Herkesin temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşama hakkının temin edilmesi için kuşkusuz çevre politikasının esasını oluşturmak gerekir. Bu doğrultuda çevre sorunlarını kalkınma, çevre koruma ikilemi yerine akılcı bir koruma, kullanma ve geliştirmeyi öngören sürdürülebilir kalkınma modeliyle aşarak gelecek nesillere temiz, doğal ve kültürel değerleri korunmuş, yaşanabilir bir çevrenin intikalini sağlayacak politikaların hayata geçirilmesi için yapılacak her çalışmanın destekçisi olacağız. Özellikle de geride bıraktığımız günlerde yaşadığımız, başta depremler olmak üzere, süregelmiş bir dizi doğal afetten sonra bakanlığınızın çalışma alanlarının ne kadar hayati bir önem taşıdığını hep beraber yeniden idrak etmiş bulunmaktayız. Bu anlamda, insan sağlığını ve doğayı korumak amacıyla başlatmış ve yürütmekte olduğunuz projeler için minnettarız” dedi.

“AFYONKARAHİSAR’IMIZDAKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
Taytak, “Bugün sunumunuzda bahsettiğiniz kentsel dönüşüm çalışmaları oldukça önem arz etmektedir. Hem çevre estetiği hem de insan hayatını koruma noktasında bir sigorta olacak bu çalışmalar için kurmuş olduğunuz Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü devletimize ve milletimize hayırlı olsun. Secim bölgem olan, Afyonkarahisar’ımızdaki kentsel dönüşüm çalışmalarınız için de ayrıca teşekkür ederim. Özellikle de Mısri Mahallemizdeki kentsel dönüşüm projesinde, hem vatandaşlarımızın beklentilerini karşılayacak bir proje için çalıştığınızı hem de tarihi ve kültürel dokuya zarar vermemek adına hassas davrandığınızı biliyoruz. Bu konuda Afyonkarahisarlı hemşerilerim minnettardır” diye konuştu.
“İŞİN EHLİ VE TECRÜBELİ BİR BAKANSINIZ”
Türkiye genelinde yaklaşık 31 milyon konut ve 5 milyon ticari alandan oluşan toplam 36 milyon bağımsız bölüm var. Depremden sonra yapılan çalışmalar gösteriyor ki; 6 milyon bağımsız bölüm risk altındadır. 2 milyon bağımsız bölüm acil dönüşmesi gerekiyor. 400 bin bağımsız bölümün dönüşüm süreci ise devam ediyor. Böylesine ağır iş yükünün olduğu bir bakanlığa, böylesine kritik bir zamanda sizin gibi işinin ehli ve tecrübeli bir bakanın görevlendirilmesinden dolayı ziyadesiyle memnunuz. Bu süreçte tüm bunların yanı sıra; Mavi bayraklı plajlarımız, sıfır atık çalışmaları, çölleşme ve erozyonla mücadele, yerel yönetimler, il bank faaliyetleri, Tapu kadastroda yapılan iyileştirmeler, Meteoroloji alanındaki çalışmalar ve özellikle Afyonkarahisar’ımızdaki belediyelerimize İller Bankası, Belediyeler Birliği ve Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzün büyük çabalarıyla yapmış olduğunuz desteklerinizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2024 yılı bütçemizin ülkemize, devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi. >> Kadınana

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!