Telefon
WhatsApp
15 Temmuz Türk Milletinin yeniden dirilişidir

15 Temmuz’un, ülkemizin demokrasi mücadelesinin en önemli kırılma noktalarından biri olduğunu ve o gece aziz milletimizin kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla yıllar boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza attıklarını söyleyen Eroğlu, “15 Temmuz gecesi adeta Türk Milletinin yeniden dirilişidir”dedi.
Eroğlu açıklamasında; “ 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsü neticesinde ülkemizin istikbalini korumak için uçakların, tankların, kurşunların karşısına dikilen aziz vatandaşlarımız büyük bir kahramanlık timsali göstermiştir. Hain darbe teşebbüsünde şehit olan 251 vatan evladına Allah’tan rahmet niyaz ediyorum, gazilerimize Allah’tan sıhhat, afiyet ve hayırlı bir ömürler temenni ediyorum.
Üzerinde hür bir şekilde nefes aldığımız, yaşadığımız, hayatımızı sürdürdüğümüz bu topraklar bize şehit ve gazilerimizin emanetidir. Her karışında bir şehit yatan bu topraklar aynı zamanda dünyanın en büyük şehitliğidir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de şehit ve gazilerinin fedakârlıkları sayesinde dimdik ayaktadır.

Milletimizin Feraseti ve Kahramanlığı En Büyük Gücümüzdür…

Türkiye, demokratik ve hür bir ülkedir. Ancak yabancı istihbarat teşkilatlarının güdümünde ülkemizi bölme, parçalamak ve hatta işgal ettirmek için kullanılan tarihimizin en sinsi ve alçak hain FETÖ terör örgütü, bundan tam 5 yıl önce 15 Temmuz 2016 gecesi tarihimizin en hain ve kanlı darbe girişiminde bulunmuştur. Anadolu’nun fedakâr, cefakâr insanlarının temiz, masumane ve dini duygularını istismar eden bu alçak ve hain örgüt aynı zamanda dinimize de en büyük ihaneti yapmıştır.
Egemenliğimizin ve demokrasimizin timsali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ülkemizin yaşadığı daha önceki darbelerde bile Meclis binası fiilen hedef alınmamıştır. Ama 15 Temmuz’daki darbeye teşebbüs eden caniler Türkiye Büyük Millet Meclisini dahi bombalama alçaklığını göstermişlerdir. Hamdolsun, milletin iradesine de evine de uzanan eller, bizzat millet tarafından kırılmıştır. Hiçbir darbe, hiçbir darbe girişimi yapanların yanına kâr kalmamıştır.
Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde; FETÖ terör örgütü başta olmak üzere PKK, DEAŞ, YPG gibi bütün terör örgütleriyle karalı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden hiçbir unsura asla müsaade etmeyecektir.

Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun 15-16 Temmuz 2016 Gecesindeki 29 Saati

16 Temmuz 2016 günü İstanbul’da Ekonomik Durum ve Yatırımlar ile alakalı Başbakanımız Binali Yıldırım riyasetinde toplantı yapılacaktı.
Bu yüzden 15 Temmuz akşamı İstanbul’a uçakla gittim. Atatürk Havaalanından sivil plakalı bir araç ile eskortsuz Anadolu Yakasındaki evime gidiyordum. Şoförüm ‘Efendim Boğaziçi köprüsünde trafik olabilir, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçelim’ dedi. Saatler bu sırada 21.30 civarında idi. Tam köprüden geçerken baktım Asya Yakasından Avrupa Yakasına geçişler durdurulmuş, Avrupa yakasından Anadolu’ya geçişte birtakım tedbirler alınmış olup, kontrollü geçiş veriyorlardı. Ben sivil plakalı basit bir araç içinde olduğumdan fark etmediler, böylece geçtim. Bir gariplik vardı. Birkaç görüşme neticesinde darbe teşebbüsü olduğunu anladım. Aklıma ilk olarak Cumhurbaşkanımız geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın koruması Muhsin Beyi aradım.
O da biz de yeni öğrendik, hazırlık yapıyoruz dedi. Ben de eve gitmedim. Eşimi telefonla arayarak “sizler evi derhal terk ediniz” dedim.
İyi ki evimizi hemen terk etmişler. Kamera kayıtlarından evimize askeri araçlarla bir ekibin geldiğini gördük. Hatta damadımın evine de bir başka hain takımı gitmiş. Tabi ki onlar da evlerini terk etmişlerdi.
Bu sırada ne yapılabilir diye düşündüm. Aklıma FETÖ’cülerin olduğu kışla önlerini, yolları iş makinaları ve kamyonlarla kapatmak isabetli olur diye bir fikir düştü. İlk defa Avrupa Yakası Hafriyatçılarını aradık. Hafriyatçılar Birliğinden Süleyman Valioğlu’na hafriyat kamyonlarının Hasdal Kışlası, Havaalanı ve diğer kışlalara yönlendirilmesini istedik. Bazı dernek ve ocakların yetkililerini aradık. Ayrıca Bakanlıktan DSİ Genel Müdürü ve Orman Genel Müdürünü arayarak bütün iş makinaları ve kamyonların Türkiye genelinde kışla önlerinin kapatılması talimatını verdim. Gece 01.30 civarında TV Net’e bağlandım ve bunun hain bir darbe girişimi olduğunu, darbenin şimdiden önlendiğini ve vatanını ve milletini seven askerlerimizin fetöcü üstlerinin emirlerini dinlememeleri ve derhal kışlalarına dönmelerini söyledim.
Saat 03.00 civarında Milli Savunma Bakanımız aradı. Mamak’taki 4’üncü Kolordu’nun çıkışlarını Orman ve DSİ teşkilatlarının dev araçları ile kesin dedi. Bakanlığıma bağlı DSİ ve OGM’nin iş makineleri Ankara Mamak General Eşref Akıncı Kışlası’nın girişine yığılarak giriş çıkışlar kapatıldı.
Ayrıca, 15 Temmuz akşamı attığım twitlerle, bu alçak girişimin FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini ifade ettim. Darbe teşebbüsü ile alakalı gelişmeleri vatandaşlarımızla an be an sosyal medya üzerinden paylaştım ve bu hain darbe girişimini engelleyen Kahraman Milletimize ve hemşehrilerime şükranlarımı sundum.
16 Temmuz günü yine sivil bir araç ile Düzce’ye kadar geldim orada araç değiştirip Ankara’ya vasıl oldum. Bakanlığı giderek üst yönetimi toplayarak değerlendirme yaptık, iş makinalarımızın ülkemizde konuşlandığı yerler ve diğer hususlar hakkında bilgi aldım.
Daha sonra bakanlığımız yanındaki Jandarma Komutanlığının civarında nöbet tutan özel harekât elemanlarıyla görüştük. O civarda vurulan araçların ve tahribatın acı görüntüsü hala hafızamdadır. Orada Kanal 24’e beyanat verdim. Oradan külliyeye giderek kapı önünde nöbet tutan vatandaşlara hitap ettim. Daha sonra üst yönetimle Mamak civarına giderek bütün yolları dev tanker ve iş makinaları ile kapatmış olan Ormancılarımıza teşekkür ettim. Esasen Ankara’da gece bizim üstlendiğimiz en mühim vazife 4. Kolordunun Merkezi General Eşref Akıncı Kışlasından hiçbir askeri aracın çıkmamasını sağlamaktı. Kışla önüne gittiğimde muazzam bir kalabalık birikmişti. DSİ’nin dev il makinaları ve kamyonları kışla önünü kapatmıştı. Bir treylerin üzerine çıkarak halka hitap ettim, teşekkür ettim. Daha sonra birden aklıma geldi: kışlaya girip teslim alayım. Ben önce arkada Müsteşarım ve genel müdürlerle nizamiyeye yürüdük. Askerler şaşırdılar. İç tarafta bir üsteğmen bize bakarak kışla içine kaçtı. Ben kolordu komutanını orada sanıyordum. Metin Paşa nerede diye sordum. Kimseden cevap yok. Ben teker teker askerler ile sohbet ederken bir başka üsteğmen: “Bakanım Metin Paşamız yeni kurtuldu yolda geliyor sizi içeri alalım buyurun” dedi. Durumu öğrenince şaşırdık. Burada hala Polatlı Topçu ve Füze Okulundan buraya gönderilen fetöcü subayın olduğunu, biz içeri girince bakan beni teslim almaya geldi diyerek kışlanın arka kapısından kaçtığını öğrendik. Biraz bekledikten sonra Metin Paşamız geldi. Ben de kışlayı size teslim ediyoruz dedim. Metin Paşa durumu özetledi.
15 Temmuz akşamı Ankara valisi telefonla Genelkurmay civarında bir şeyler oluyor nedir? Diye sorunca kendisi “ben o civardayım gidip bakayım” demiş. Kapıya gidince nöbetçiler içeri almamışlar. Metin paşa kendisinin garnizon komutanı olduğunu söyleyerek bağırmış. Bir subay içeri alın diye işaret etmiş. İçeri girince üzerine çullanmışlar ve akıncıya götürerek hapsetmişler. Beni az önce bıraktıkları için bu vaziyette buraya geldim kusura bakmayın dedi. Demek biz farkında olmadan kışlayı teslim almışız. Daha sonra bu hadiseyi Sayın Hulusi Akar’a anlatınca büyük bir risk almışsınız ya sizi rehin alırlar veya öldürebilirlerdi de dedi. Rabbim bir daha böyle ihanet teşebbüsü göstermesin.
Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmaları Aziz Milletimize ziyadesiyle güven verdi. Bu şerefli milletin bir ferdi olarak ne kadar gurur duysak azdır. Aziz Milletimiz 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliğini bir kere daha muhteşem bir şekilde bütün Dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi Çanakkale ve İstikbal Harbimizin ruhunu taşıyan asil milletimizin feraseti, kahramanlığı ile birlik ve beraberliğini en güçlü şekilde göstererek Aziz Milletimizin ve devletimizin bekasına kasteden bedbahtlara, tarihin en manidar tokadı vurulmuştur. Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Herkes devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. 82 milyon vatandaşımıza, Şehit ve Gazilerimize şükran borçluyuz.

15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız…

15 Temmuz ihanetini ve aziz milletimizin bu ihanete verdiği cevap bizim için nesilden nesile aktarılması gereken kutlu bir emanettir. Bu emanete sahip çıkmak ise hepimizin boynunun borcudur.
O karanlık gecede okunan ezanlar ve selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse, inşallah bundan sonra da aynı inançla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.
15 Temmuz gecesi büyük bir kahramanlık gösteren başta bütün vatandaşlarımız olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman askerlerine, Emniyet Teşkilatımızın kahraman polislerine şükranlarımı arz ediyorum.
Rabbim bu ülkeye bir daha böyle acılar göstermesin. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun” dedi.  >> Serap Keskin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!