Telefon
WhatsApp
Afyon’da Boks Küllerinden yeniden doğuyor

Afyonkarahisar’da yeniden hayat bulan ve Şanlı Spor Kulübünde yapılan Yıldız Erkek ve Kız boks il seçmelerine 30 sporcu katıldı. Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda erkeklerde 48 kiloda Yusuf Yaşar, 54-57 Kiloda Mehmet Yaşar, 57-60 Kiloda Mustafa Yangın, 52-54 Kiloda Furkan Özbınar, 60-63 Kiloda Recep Tanrıkulu birinci olurken Kızlarda da 50 Kiloda Nur Efşan Gök, 54 Kiloda Dilara Özbınar birinci oldu.

Türkiye Şampiyonasına Katılacaklar
Seçmelerde başarılı olan sporcular 30 Mayıs - 07 Haziran 2023 tarihleri arasında Sakarya’da yapılacak olan Türkiye Yıldız Erkek ve Kız boks şampiyonasında ilimizi temsil edecek.
Afyonkarahisar’da spor branşlarını ve faaliyet sayılarını artırmayı hedeflediklerini söyleyen İl Müdürü Kasapoğlu, “Boks sporunu ilimizde yeniden hayata geçirdik. Bu branşta da bir antrenörü daha kadromuza alarak inşallah daha çok sporcuyla antrenmanlara başlayacağız. Bu sporun hayata geçirilmesinde emek veren, Antrenör Serdar Şanlı’ya, Antrenör Ahmet Şanlıgenç’e ve İl temsilcisi Halil Kocaşaban’a yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Boks sporunu hak ettiği yerlere getireceklerini ifade eden Boks il Temsilcisi Halil Kocaşaban, “İlimizde geçmiş yıllarda tüm yokluklara rağmen fedakarca gayret gösterilerek başarılar elde edilen fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş branşlar arasında olan Boks sporunu Allah’ın izniyle hak ettiği yerlere getireceğiz. Bu konuda bugün bize salonun kapılarını açarak imkan sağlayan Sn. Serdar Şanlı’ya ve sporcularımızın hazırlanmasında büyük emeği katkısı olan Yrd. Antrenör Sn. Ahmet Şanlıgenç’e teşekkürü bir borç bilirim” ifadesinde bulundu. Sporun zararlı alışkanlardan koruduğunu belirten Kocaşaban tüm gençleri en az bir spor spor branşıyla uğraşmaya davet etti.
Sandıklı’da görev yaptığı okulda boks takımı oluşturarak antrenmanlara devam ettiğini belirten Yardımcı Antrenör Ahmet Şanlıgenç, “Uzun süredir Boks sporu ile ilgileniyorum ve seviyorum. Sandıklı Proje Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesinde de öğrencilerimden boks takımı oluşturduk. Öğrencilerimize ve ilimize boks sporunu sevdirmek ve tanıtmak için elimizden gelen gayreti sürdüreceğiz. İnşallah İlimizde boks sporu daha iyi yerlere gelecek” dedi.
İlimizi ve ülkemizi dövüş sporları alanında temsil eden Şanlı Spor Kulübü başkanı Serdar Şanlı, “Amacımız sağlam kendini ülkesini bilen sporcular yetiştirerek ülkemize milletimize değer katmak. Bu ve bundan sonra bu alanda payımıza ne düşerse her zaman hazır olduğumuzu belirtirim. Burada gerçekleştirilen seçmelerde başarı elde ederek Türkiye boks şampiyonası katılmaya hak kazanan gençlerimize başarılar dilerim” ifadesinde bulundu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!