Telefon
WhatsApp
Afyon’un hen Projesine özen gösteriyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afyonkarahisar programı kapsamında Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve il protokolü ile birlikte mart ayında ihalesi yapılan ve çalışmaları hızla süren bölünmüş yolun son duruma dair bilgiler aldı.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu: “Afyonkarahisar-Şuhut Yolu’nun tamamını 2022 yılı Kasım ayı içeresinde bitirmeyi planlıyoruz. Yolun tamamlanması, seyahat süresinde kısalma, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacaktır. Bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecektir” dedi.

Resim

Afyon’un Ulaşım Ağını güçlendirecek Her Projeye Özen Gösteriyoruz

Afyonun ulaşım ağını güçlendirecek her projeye özen gösterdiklerini ifade eden Karaismailoğlu, “Afyon’un karayolu çalışmaları için  2003-2020 yılları arasında  6 milyar 440 milyon TL yatırım yaptık. 2003 yıl öncesi 54 kilometre bölünmüş yolu vardı; 577 kilometreye yükselttik. Afyon’u;  Konya, Eskişehir, Denizli, Isparta, Kütahya ve Uşak’a bölünmüş yollarla bağladık. Bugün itibarıyla toplam proje tutarı 1 milyar 154 milyon lira olan 6 karayolu projesine de devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Resim

Afyonkarahisar – Şuhut Yolu 2022 yılında hizmete girecek

Afyonkarahisar-Şuhut yolunun ağır taşıtlar tarafından yoğun olarak kullanıldığını ve günlük ortalama trafiğinin 4 binin üzerinde olan önemli bir güzergah olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Sathi kaplamalı tek yol standardındaki bu yolumuzu yeniden projelendirerek fiziksel ve geometrik standartlarında iyileşme yaparak BSK kaplamalı bölünmüş yol olarak inşa ediyoruz. Yolumuzun uzunluğu 21,6 kilometredir. Mevcut ihale kapsamında tamamlanamayan 11,8 kilometrelik kesiminde ihalesini yaptık ve 5 Mayıs 2021 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak çalışmalara başlandı. Kalan kısım için 17 adet ekskavatör ve 25 adet kamyon ile toprak işleri ve sanat yapılarında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Projenin tamamını 2022 yılı Kasım ayı içeresinde bitirmeyi planlıyoruz. Yolun tamamlanması güzergâhta yatay ve düşey standartlar yükselecek, yol kullanıcılarına güvenli ve konforlu seyahat imkânı sunulacaktır.  Seyahat süresinde kısalma, zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacaktır. Bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendirecektir.”

Resim

Kırkgöz Köprüsü ve Antik Yol’da İnceleme

Sondaj ve proje çalışmaları hızla süren, kısa sürede turizme kazandırılacak olan Bolvadin Kırkgöz Köprüsü ve Antik Yol'da da incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yürütülen çalışmalar ve gelinen aşamaya dair yetkililerden ayrıntılı bilgiler aldı. Bakan Karaismailoğlu ziyareti sonrası sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı: “16. yüzyılda bizzat Mimar Sinan tarafından onarılan tarihi Kırkgöz Köprüsü'ndeyiz. Ulaşım ve altyapı çalışmalarımızı titizlikle sürdürürken, kadim medeniyetimizin mirası olan tarihi eserleri korumak için tüm imkânlarımızı kullanıyoruz.”

Sıcak Hava Balonunu İncelediler

Frigya'nın nefes alan noktası, doyumsuz manzarasıyla büyüleyen Emre Gölü'nü ziyaret eden Bakan Adil Karaismailoğlu, Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Frig Vadisi' nin tarihi ve doğal güzellikleri ile sıcak hava balonunu inceledi. Vali Gökmen Çiçek, emre Gölü’nün 11 ay önceki durumu ve bugüne dek yapılan proje çalışmaları hakkında da Bakan Karaismailoğlu’na bilgiler verdi.

Resim

Ayazini’ne Ziyaret

Türkiye'nin en güzel vadilerinden, 5 bin yıllık miras Frig Vadisi'nin kalbi Ayazini Köyü’ne de ziyarette bulunan Bakan Adil Karaismailoğlu, Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek turizmin yeni cazibe merkezi Ayazini'de süren proje çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Çiçek, burada hayata geçirilen projeler, Ayazini’nin tarihi değerleri ve çalışmalarda gelinen aşama hakkında Bakan Karaismailoğlu’na detaylı bilgiler verdi.

Resim

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!