Telefon
WhatsApp
Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı Türkiye Turu’na Başladı

Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı’nın açılışı için Vali Gökmen Çiçek, Milletvekili Ali Özkaya ve il protokolünün katılımıyla açılış töreni düzenlendi.

Öncelikle Afyonkarahisar İyilik Hareketi Derneği Başkanı Özgür Sepin de Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırının yapımına ilişkin bilgi verdi. Ardından Milletvekili Ali Özkaya söz aldı.

Afyon’dan Türkiye’ye Katkı Sunacak

Cumhurbaşkanlığınca ilan edilen 2021 Uzay yılı kapsamında Afyonkarahisar İyilik Hareketi Derneği öncülüğünde yapılan projenin anlamlı olduğunu ifade eden Milletvekili Ali Özkaya, "Türk milletinin uzayla olan serüvenini öğrenmek ve bilgi edinmek isteyenleri Buhara, Semerkand, Çimkent ve Taşkent'i gezmesini ve 1000 yıl önce neleri yaptığını, neleri düşündüğünü, hayal ettiğini ve uzayı nasıl keşfettiğini görmesi gerekiyor. Şimdi ise gençlerimiz atalarının ortaya çıkardığı bilim hareketini yeni nesillere aktaracak. Bu tırımızda Afyonkarahisar'dan başlayarak bütün Türkiye'ye katkı sunacak "diye konuştu.

Resim

Türkiye’ye Örnek Projeler Geliştiriyoruz

Törende konuşan 95 günde yapımı tamamlanan ve büyük emek harcanan Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırının bütün serüvenini bildiğini söyleyen Vali Gökmen Çiçek, "Biz, Afyonkarahisar'da milletvekillerimiz, belediyemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla beraber çıtayı yükseklere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Burada Türkiye'ye her gün örnek farklı bir proje gerçekleştiriyoruz. İşte bugün de bütün Türkiye'yi gezecek olan Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırımızda insanlarda merak uyandıracak. Tırı gezen çocuklarımız inşallah uzayı merak edecek ve araştırma içerisine girecek. Son yıllarda Türkiye uzay ve havacılık alanında büyük projelere imza atıyor. Ali Kuşçu Uzay Tırı bu anlamda önemli bir misyonu üstlenecek. Ben tırın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çiçek ve protokol üyeleri açılışı yapılan tırın içerisi gezerek, içerideki materyalleri inceledi.

Ali Kuşçu Mobil Uzay Tırı, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonda Türkiye'de köy köy gezerek çocuklara uzayı ve bilimi sevdirecek.

Resim

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!