Telefon
WhatsApp
ATB hiç bir yere taşınmayacaktır

Zobalı; ‘Afyonkarahisar Ticaret Borsası, kuruluş tarihi olan 1992 yılından itibaren başta Afyon Merkez olmak üzere; Başmakçı, Bayat, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sinanpaşa, Sultandağı ve Şuhut ilçelerinde faaliyet göstermekte ve hizmet vermektedir. Bu ilçelere bağlı 42 belde ve 420 köy de mevcut hizmetlerden faydalanabilmektedir’ dedi.

‘Asılsız söylemler, abesle iştigaldir’

Fahrettin Zobalı, ‘Son günlerde 8 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan Afyonkarahisar Ticaret Borsası seçimlerinde çıkar sağlamak için yayılan asılsız bir söylem bulunmaktadır. Bu da kuruluş yeri ve de ana faaliyet merkezi Afyonkarahisar Merkez olan Ticaret Borsası’nın seçimler sonrası merkezden ayrılarak farklı bir ilçeye taşınacağı iddiasıdır. 5174 Sayılı Odalar ve Borsalar Kanunu’na göre kurularak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’yle koordineli bir şekilde çalışmalarına devam eden Borsamızın, merkezinin değiştirilebilmesi kanunen mümkün olmamakla birlikte, bireysel çıkarları uğruna seçimi manipüle etmeye yönelik bu tür söylemleri yayanların yaptığı ise abesle iştigaldir’ dedi.

‘Afyon’un çıkarlarını ön planda tuttum’

Zobalı Kendisinin 18 yıldan bu yana Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda aktif olarak görev yaptığını, 13 yıldır da Borsanın en üst temsil makamı olan Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, ‘Meclis Başkanlığım süresince Afyon’un çıkarlarını gözettim ve Borsa bünyesinde yapılması mümkün olan ve Afyon’un ihtiyaçlarıyla birlikte gelişmesini ön planda bulunduran projelere öncelik verdik’ dedi.

‘Canlı Hayvan Borsası maalesef atıl durmaktadır’

ATB Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, ‘Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı, iştigal ettiği canlı hayvan ve karkas et sektörünün, Afyonkarahisar için çok önemli olduğunu belirterek Canlı Hayvan Borsası projesinin hayata geçirilmesini 2011 yılında mecliste teklif etmiş, meclis onayını alarak Canlı Hayvan Borsası’nın yapımından ilk günkü açılışına kadar inşaat ve müteahhitlik dahil bu projeyi yürütmüştür. 2018 yılında açılışı yapılan Canlı Hayvan Borsası’na yapılan milyonlarca lira yatırım, 1 canlı hayvan işlemiyle son bulmuş ve maalesef halende atıl olarak beklemektedir’ dedi.

‘Lisanslı depo cazibe merkezi oldu’

Fahrettin Zobalı, 2019 yılında Dinar ilçesi ve hinterlandında görülen ihtiyaç ve yoğun talep üzerine, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Meclis kararıyla 30.000 tonluk lisanslı depoculuk işletmesi kurulmasına karar verilmiş ve de 2021 yılı Haziran ayında faaliyete başlandığını belirterek, ‘Yaklaşık bir yıllık faaliyette 100.000 tondan fazla hububat ve mısır sirkülasyonu gerçekleştiren Lisanslı Depo, başta çiftçilerimiz olmak üzere Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından da yoğun talep alarak bulunduğu bölgenin cazibe merkezi haline gelmiştir.

Ticaret Borsasının parlayan yıldızı olan Lisanslı Depoculuk İştiraki verimli bir yatırım olmasını ispatlamasıyla, Meclisin yoğun çalışmalarıyla Afyonkarahisar Merkez için 40.000 ton, Emirdağ için de 20.000 ton depo lisansı alınmıştır.

Fizibilite çalışmalarında da son noktaya gelinerek, 2 proje de seçimler akabinde gerçekleştirilecektir’ dedi.

‘ATB Ticaret Merkezini kuracağız’

Zobalı üyelerinin güvenoylarını aldıkları takdirde seçim sonrasında yapacakları çalışmalar ile ilgili olarak ta bilgiler aktardı; ‘Afyonkarahisar Merkez’de, mülkiyeti Ticaret Borsası’na ait 160.000 m2 alanda Ticaret Merkezi kurularak Afyon ticaretine önemli katkılar sağlanacaktır.

Yumurtacılık ve kümes hayvanları sektörlerinde Türkiye’nin en önemli illerinden olan Afyon için bu sektörde yer alan üyelerimizle yapılan istişareler neticesinde, çok önemli bir projeye daha imza atılacaktır.’

‘Üyelerimizin lehine çalışmaya devam edeceğiz’

Afyon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı, AFSÜ ile ilgili olarak da bazı bilgileri aktardı; ‘Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin talebiyle Afyon’un sağlık hizmetlerinin daha yaygın ve de daha iyi bir şekilde işlemesi için Valiliğimiz, Milletvekillerimiz ve AFSÜ Rektörünün yoğun çabalarıyla Ankara’ya gidilerek, Borsa binası ve arazisinin Üniversiteye tahsisi sonuçlandırılmıştır. Bu tahsis neticesinde, mevcut Borsa binası ile ATSO arasında bulunan 26.000 m2 merkezi konumdaki arsa, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın mülkiyetine geçecek ve bu alanda da Afyon’umuz için çok stratejik bir proje hayata geçirilecektir.’

Fahrettin Zobalı Borsa Üyelerinin lehine olan çalışmalarının devam edeceğini belirterek, 2021 Haziran ayından itibaren geçerli olmak üzere borsa tescil oranının binde 1.5’den, binde 1’e düşürüldüğünü de belirtti. ATB Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı 2021 yılı borsa tescil tutarlarında Afyonkarahisar genelinde 4. olduğunu sözlerine ekledi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!