Telefon
WhatsApp
Başkan Çöl ülkemizi temsil etti

Doğu ile Batı Arasında Anadolu Kültür Projeleri Platformu ve Cengiz Aytmatov Uluslararası Issık Göl Forumu Derneği iş birliğiyle, dünyaca ünlü Kırgız yazar anısına toplanan forum, Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle düzenlendi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kapanış programına katıldığı forumda yaptığı konuşmada “Cengiz Aytmatov, eserleriyle sadece Kırgız kardeşlerimizin değil, bütün Türk Dünyası’nın ve bütün insanlığın ortak değeridir. Aytmatov’un sesinde, eserlerinde, geleceğin güzel dünyasının tasarımları vardır.
Onun dünyası Türkçe’ye, özgürlüğe açılır. Çocukluğun masumiyetine uzanan bir evrendir, tarihimizle, destanlarımızla, efsanelerimizle ortak geçmişimizin kodlanmış dünyasıdır onun dünyası. Bu yüzden Aytmatov’un dünyası ortak geleceğimizin de müjdesini içerir.
Bu vesileyle siz değerli konuklarımızın da teşrifleriyle bugün Aytmatov’dan ilhamla yaşattığımız Issık Göl Forumu’nun kurucusu büyük yazarımızı saygıyla, şükranla, minnetle anıyorum. 10 Haziran 2008’de aramızdan ayrılan Cengiz Aytmatov’un aramızdan ayrılışının 13. seneyi devriyesini idrak edeceğiz. Ruhu şad olsun. Mekânı cennet olsun” ifadelerine her verdi. ( Nuri Kuzu)

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!