Telefon
WhatsApp
Bölgenin ilk ve tek Gastronomi müzesi açıldı

Belediye tarafından yapılan bölgenin ilk ve tek Gastronomi Müzesi dualarla açıldı. Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Evi bünyesinde hizmet verecek Gastronomi Müzemizde mutfak kültürümüze ait değerlerin tanıtılması ve aktarılması adına yiyeceklerin tarihçesi, üretimi, hazırlanması ile sunumu ve bu aşamada kullanılan araç gereçler ile ilgili bilgiler yer alıyor. Başkan Mehmet Zeybek’in ev sahipliğinde düzenlenen açılış törenine Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, İl Müftüsü Sinan Kazancı, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Öner, Barış Dal, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Kurdele kesimi ile yapılan açılış ardından Başkan Mehmet Zeybek ve Vali Kübra Güran Yiğitbaşı ile protokol üyeleri müzeyi gezerek bilgiler aldı. Haşhaş Odası, Sucuk Odası, Lokum Odası, Günlük Yaşam Odası, Mahalle Fırını ve Geleneksel Mutfaktan oluşan Gastronomi Müzesi protokol üyelerinin de beğenisini kazandı. Yöresel lezzetlerin simgesel halde sergilendiği müzede yer alan ürünler gerçeğinden ayırt edilemedi.
Gastronomi Müzesi ardından Nalbant Müzesinde de incelemeler yapan heyet aile fotoğrafı çekilmesi ile ziyareti sonlandırdı.

“TARİHE VE LEZZETE YOLCULUK”
Törende açıklamada bulunan Başkan Mehmet Zeybek; “ UNESCO’nun bizden yerine getirmemizi istediği şartlardan biriydi Gastronomi Müzesi olması. Çok şükür arkadaşlarımızın çalışmaları ile tamamlayarak açılışını gerçekleştirdik. Tarihe bir yolculuk yapılıyor burada. Afyonkarahisar’ın yöresel ürünleri nelerdir canlı olarak burada sergilenebiliyor. Afyonkarahisar’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin burayı mutlaka görmesi gerekiyor. Burada aynı zamanda Nalbant Müzesi de var. İki müzeyi aynı anda oluşturabilen illerin başında geliyoruz. Zengin bir kültürümüz var. Restore ederek yeniden kazandırdığımız tarihi konağımızda bu müzeyi açmamız ayrı bir önem taşıyor. Ziyaretçilerimizi bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. >> Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!