Telefon
WhatsApp
Çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz

"İlk fırsatta "Öğretmenlik Meslek Kanunu" öğretmeni şiddete karşı korur hale gelmelidir"
Mustafa Arslan basın açıklamasında, "Yine okulda görevi başındaki eğitim çalışanlarımız şiddete maruz kaldı. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren eğitim çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddet karşısında açıklama yapmaktan hicap duyuyoruz. Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu okul yöneticileri, öğrenci velisi tarafından fiili ve sözlü saldırıya uğramıştır. Şiddet, her geçen gün sayı olarak da yoğunluk olarak da artıyor, farklı faillerle yeni kulvarlar buluyor, en uzağında olması gereken yerlere bile giriyor; toplumsal bağlarımızı çözüyor, geleceğimizi karartıyor. Toplumsal değerlerimiz erozyona uğruyor, insana saygı azalıyor, hürmet yerini şiddete bırakıyor. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, ince bir sanatı icra ederken kaba bir muameleye maruz kalıyor.

Eğitim merkezli düzenlemeler ciddi bir duyarlılık ve sorumlulukla yeniden tanzim edilmelidir. Öğretmenlik mesleğine itibar kazandırılmalı, eğitim çalışanlarımız saldırılara açık, korumasız, korunaksız, güvensiz bırakılmamalıdır. Çocuklarımızı, umudumuzu, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz her bakımdan korunmalı, etkinleştirilmelidir. Bu kapsamda, değerler eğitimi, aileyi de içine alacak şekilde ve sosyal çevrenin öğrenci üzerindeki muhtemel negatif etkilerinden arındıracak kapsamda yeniden ele alınmalıdır. Çünkü eğer kalıcı önlemler alınmazsa yarın çok geç olabilir.
Her zaman söyledik yine söylüyoruz. Ve artık bunun son olmasını diliyoruz. Görevi başındaki öğretmeni şiddete karşı koruması gereken Öğretmenlik Meslek Kanunu böylesi utanç verici durumlar için tamir ve tadile muhtaçtır. Derhal ilk fırsatta Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmeni şiddete karşı korur hale gelmelidir. Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 No’lu şube olarak yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her türlü hukuki desteği vermek adına üyemizin yanındayız”dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!