Telefon
WhatsApp
Çocuklar kadar sürücülerde bilinçli olmalı

İçişleri Bakanlığı Trafik kuralları ile ilgili kamuoyunun dikkatini çekmek için çeşitli mottolar ortaya koyuyor. 2019 yılında başlatılan Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın Projesi, Mayıs 2022’de başlatılan Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik Projesi kapsamında hem öğrencilere hem de diğer yol kullanıcılarına yaya güvenliği konusunda eğitimler veriliyor.
Proje kapsamında yapılan farkındalık uygulamalarından biri de Selçuklu İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde gerçekleştirildi. Öğrencilerle birlikte yaya geçidinde karşıya geçen Vali Yiğitbaşı, sürücüleri de bilgilendirdi.
Okul bahçesinde öğrencilerle birlikte eğitici trafik video gösterimini izleyen Vali Yiğitbaşı, ardından basın mensuplarını açıklamalarda bulundu.
Okulların açılmasıyla birlikte yayaların trafikteki güvenliğinin önem kazandığına değinen Vali Yiğitbaşı: “Bizler de bu konuda farkındalık oluşturmak istedik. Önceki yıllarda İçişleri Bakanlığımızın buna benzer projeleri bulunmaktaydı. Çocuklarımızı da sürecin paydaşları olarak bu işin içine dahil etmek istedik. Bugün çocuklarımızla beraber yayalar için 5 Adımda Güvenli Trafik Uygulaması gerçekleştirdik. Selçuklu İlkokulundaki 4. sınıf öğrencilerimiz bize katıldılar. Çocuklarımızın bu konuda bilinçli olmaları mutluluk verici. Onlar yaya ve trafik kurallarında oldukça bilinçliler. Trafik ışıklarının olmadığı yerlerde nasıl davranmaları gerektiklerini, nelere dikkat etmeleri gerektiğinin gayet farkındalar. İşin farklı bir boyutu var, bu durumu yetişkinlerin ve sürücülerin de öğrenmesi gerekiyor. Yayaların bilinçli oldukları kadar sürücülerin de bu konuda bilinçli olmaları gerekiyor” dedi. >> Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!