Telefon
WhatsApp
Dişçiler beyaz önlüklerini giydiler

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan tören öğrencilerin oluşturduğu HaşHaş Müzik Grubu’nun müzik dinletisi ile devam etti. İlk olarak kürsüye Dekan Prof. Dr. Mehmet Sinan Evcil çıktı. Öğrencileri ve konukları selamlayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Evcil, diş hekimliği mesleğinin gerekliliklerinden ve özelliklerinden bahsetti. Fakültede modern bilgisayar donanımlı preklinik ve fantom laboratuvarlarıyla eğitim vermekte olduklarını söyleyen Prof. Dr. Evcil, diş hekimi olmak için teorik bilginin yanı sıra pratik eğitimin de büyük önem taşıdığını ifade etti.
Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca desteklerini esirgemeyeceklerinin sözünü veren Prof. Dr. Evcil, dürüstlüğün ve saflığın simgesi olan beyaz önlüklerin aynı zamanda meslekteki özveriyi, fedakârlığı, sabrı, empatiyi ve çalışkanlığı temsil ettiğini ifade etti. Beyaz önlük giyerek öğrencilerimize büyük bir sorumluluk aldıklarını hatırlatan Prof. Dr. Evcil, öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim hayatı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.
Pandemi nedeniyle beyaz önlüklerini giyemeyen ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri de hatırlatarak törende bulunan herkesle beraber olmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş: “Beyaz önlük temizliğin dürüstlüğün, merhametin, vicdanın ve meslek ahlakının timsalidir. Hangi meslek olursa olsun bir mesleğe mensubiyet hele ki o meslek sağlıkla ilgili bir meslekse aidiyet duygusunu gerektirir.” dedi.
Mesleği sevmenin öneminin altını çizen Prof. Dr. Okumuş, “Hem mesleği hem hastalarınızı sevmelisiniz. Hastaya yaklaşımınız ve onlarla iletişiminiz en üst düzeyde olmalıdır. Hastalarınızla bir yakınınız gibi ilgilenmelisiniz.” şeklinde konuştu. AFSÜ’yü tercih eden öğrencilerimizin beklentilerini karşılamak için üniversite olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu dile getiren Prof. Dr. Okumuş öğrencilerimize hep daha ileriye gitmeleri için gayret göstermelerini öğütledi. Eğitim hayatının gerekliliklerinin yanında çeşitli spor, sanat, tiyatro ve sinema faaliyetlerine de katılma tavsiyesi veren Prof. Dr. Okumuş, diş hekimliği adaylarımıza hayırlı bir eğitim hayatı temennisiyle sözlerini tamamladı.
Program, Rektörümüz Prof. Dr. Okumuş, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Dündar ile Prof. Dr. Aslan, ve akademisyenlerimizin diş hekimliği adaylarına önlüklerini giydirmeleri ile devam etti. Verilen kokteylin ardından tören, fakülte öğrencileri ve akademisyenlerin hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. >> Serap Keskin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!