Telefon
WhatsApp
Döğer’de Dünya Temizlik Günü etkinliği

18 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle Let’s Do It! Hareketinin öncülüğünde 180 ülkede ve Türkiye’de eşzamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik Döğer kasabasında da düzenlendi. Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel’in de destek verdiği etkinliğe çok sayıda gönüllü katıldı. Döğer Kasabasında bulunan Memeç Kayalıkları ve Emre Gölü çevresindeki çöpler ve atık gönüllüler tarafından toplandı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte gönüllü çevreciler yaklaşık 2 saatte 50’den torba dolusu çöp topladı.
Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel, “Dünya çapında gerçekleşen bu etkinliğin kasabamızda da yapılması bizler için büyük önem taşıyor. Bizde belediye olarak gereken desteği verdik. Burada bir farkındalık oluşturmak istedik. Çevremizi ve doğamızı temiz tutmak, gelecek nesillere yaşanabilecek bir dünya bırakmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Çünkü bu dünya bize miras değil, çocuklarımızın emanetidir. Bizler de bu bilinçle hareket ediyor, temiz ve sağlıklı çevre ve kent konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Tabi bu konuda vatandaşlarımızın da duyarlı davranmalarını bekliyoruz. Etkinliğe katılan tüm çevre gönüllülerine ve ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Çöp toplayan gençler, “Doğa bizim, doğayı temiz tutmak bizim elimizde. Doğayı temiz tutalım, temiz nefes alalım” dedi. (Nuri Kuzu)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!