Telefon
WhatsApp
Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü

Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bazı siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, yürüyüşe ellerinde baston ve göz bandıyla gözlerini kapatarak eşlik etti.
Derneğin daveti üzerine katıldıkları etkinlikte gözlerini bağlayarak bir yürüyüş gerçekleştirdiklerini dile getiren Çiçek, "Yürüyüş esnasında görme engelli kardeşlerimizin karşılaştığı sorunları bizlerde bir nebze olsun anlamaya çalıştık. 5 dakikalık bir yürüyüşün sonunda il yöneticilerinin büyük bir sorumluğunun olduğunu bir kez daha anlamış olduk." diye konuştu.

Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir
Belediye Başkanı Zeybek de görme engelli vatandaşların yaşadığı zorlukları bugün gerçekleştirilen yürüyüşte farkına vardıklarını belirterek yarından itibaren vatandaşlarla el ele vererek engelleri ortadan kaldıracaklarını vurguladı.
Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan ise beyaz bastonların kendileri için özgürce dolaşma anlamı taşıdığına dikkat çekerek, kentteki esnaf ve vatandaşlardan kaldırımları çok fazla işgal etmemelerini ifade etti.
Yürüyüşün ardından Gönül Köprüsü Derneğince, kentteki görme engellilere 30, beyaz baston hediye edildi.
Yürüyüşün ardından il protokolü, dernek binasına giderek kentteki görme engelli sanatçıların seslendirdiği müzikleri dinledi. ( İsa Kuş)

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve oturan insanlar görseli olabilir

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!