Telefon
WhatsApp
Gazi’den köy okulları projelerine büyük destek

Kardeş Köy Okulları Topluluğu Kurucusu Hilal Kalafat, Kardeş köy okulları projesi kapsamında şehitlerimizin adını yaşatmaya devam ediyor. Daha önce ilimiz genelinde şehitler adına kütüphane hazırlayan ve şimdiye kadar yapmış olduğu diğer projeler ile kamuoyunun takdirini kazanan Kalafat’a, bu proje de Kuzey Irak Gazisi Yusuf Yayla’da destek verdi. Proje ile köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklara ayakkabı dağıtımı yapıldı. Hayırseverlerin desteği ile hazırlanan paketlere, şehitlerimizin resimlerini koyarak çocuklara şehitliğin önemini de aşılıyorlar. Şehit aileleri tarafından büyük ilgi gören proje de yaklaşık 150 çocuğun ihtiyaçları giderildi.

"Şehitlerimizin adını yaşatıyoruz"
Proje hakkında bilgiler veren Kardeş Köy Okulları Topluluğu Kurucusu Hilal Kalafat, Şehitlerin adını yaşatmak ve yeni yetişen nesilleri bilinçlendirmek amacıyla yaptıklarını söyledi. Bu proje de Kuzey Irak Gazisi Yusuf Yayla’nın kendisine destek verdiğini de sözlerine ekleyen Kalafat, “Şehitlerimizin adını unutturmamak için önemli projelere imza attık. Şehitlerimizin adına il genelinde çok sayıda kütüphane kurduk. Köy okullarında yaşayan ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi başta olmak üzere kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduk. Bu projelerimizde en büyük desteği Türkiye'nin dört bir tarafında çocuklarının isminin yaşaması için mücadele eden şehit anne babalarımızdan, eşlerinden, kardeşlerinden ve çocuklarından destek alıyorum. Afyon'da şehitlerimizin ismini yaşatıyorum. Bu projemizde Kuzey Irak'ta gazilik gibi onurlu şerefli bir makama erişen Gazimiz Yusuf Yayla’dan büyük destek alıyoruz. Kendisi hem şehit olan silah arkadaşlarının hemde tüm şehitlerimizin ismini yaşatmak için bizimle mücadele ediyor. 150 çocuğa ayakkabı dağıttık ve şehitlerimizi anlattık"

"Projede yer almak gurur verici"
Şehitlerin adının yaşatılması ile ilgili anlamlı bir projeye destek vermekten gurur duyduğunu ifade eden Gazi Yusuf Yayla, Kalafat'a da teşekkür etti. Nasıl Gazi olduğunu da anlatan Gazi Yayla, "Kardeş Köy Okulları Topluluğu Kurucusu Hilal Kalafat'ın köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi çocuklar için düzenlediği proje de yer almaktan gurur ve mutluluk duydum. 21 Haziran gecesi saat 20:45 civarıydı. Bölgeye droneler ile saldırı yapıldı. O sırada bölgeye dronlar ile el bombası atıldı. Yanımda daha mesleğe yeni başlayan 2 arkadaşım vardı. Olay esnasında bombanın atıldığını gördüm ve bomba kucağıma düştü. Yapacağım tek şey o bombayı infilak ettirmekti ama zamanım yoktu. Bunun için de bomba ayaklarımın arasında patladı. Vatan sağ olsun dizimizi kaybettik. Vatana dizimizi değil, bacağımızı değil, canımızı da veririz. Canımız feda olsun" dedi. >> Nuri Kuzu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!