Telefon
WhatsApp

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal beraberinde Dazkırı Belediye Belediye Başkanı İsmail Taylan, İhsaniye Belediye Başkanı Tunay Türkmen, Yeşilçiftlik Belediye Başkanı Mehmet Ali Sakal, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ve Sultandağı İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi İsmihan Nergiz ile birlikte Güney Beldesi'ni ziyaret edip CHP Belediye Başkan Adayı Faruk Özkan’a vatandaşlardan destek istedi.

CHP heyeti Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Güney Beldesi’nde 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak olan yerel seçim için belde de seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

Bir 2 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

YARGI KARARI UYGULANMADI

Sosyal mesafe kuralları kapsamında Güney Beldesi'ndeki vatandaş ve esnafları ziyaret eden heyet adına konuşan CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal, Güney Beldesi’nin AK Parti iktidarı tarafından haksız bir şekilde kapatıldığını belirterek, "Güney Beldesi sakinleri yılmadan yargıya giderek tekrar belde statüsünü kazandılar. Güney Beldemiz yargıda Belediyeliğini tekrar kazanmasına rağmen yine AKP tarafından haksızlığa uğratılarak uzun süre yargı kararı bilindiği üzere uygulatılmadı. 2002 yılından beri iktidarda olan AKP sadece bu haksızlığıyla değil, bugün ülkemizde yapmış olduğu haksızlıklarla, çürümüşlüklerle, yolsuzluklarla anılan bir iktidar olmaya başladı. Pandemi döneminde orta direk dediğimiz küçük esnaf, KOBİ maalesef yüz üstü bırakıldı. Berberinden, lokantasına, kafesinden, kıraathanesine, restoranından, ayakkabıcısına, simitçisine, çiçekçisine, gündelik çalışanına kadar hak ettikleri destek verilmedi." ifadelerini kullandı.

GÜNEYLİLERE AKP TARAFINDAN VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Güney Beldesi'ne verilen sözlerin AKP tarafından tutulmadığını hatırlatan Köksal, "Biz zaman zaman Güneyli hemşehrilerimizle biraraya gelerek yaşadıkları haksızlığı Afyonkarahisarlılara duyurmaya çalıştık. Bu haksızlığı zaman zaman TBMM gündemine taşıyarak Güneylilerin sesini tüm Türkiye’ye duyurmaya çalıştım. En sonunda da bunu başardık. Şimdi Güney Belediye Başkanını seçmek için sandığa gidecek. Benim Güneyliler’den tek isteğim bugüne kadar yanlarında durmayıp haksız şekilde Belediyelerini kapatan ve verilen yargı kararını uygulamayan AKP’ye sandıkta gerekli dersi vermeleridir. CHP olarak adayımız Faruk Özkan’a inanıyoruz. Onun Güney Beldesi'nde "Derman Belediyeciliğini" en iyi şekilde göstereceğini biliyoruz. Bu konuda Güneyli hemşehrilerimizden Faruk Özkan’a destek bekliyoruz." dedi.

Bir 4 kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

GÜNEY 7 YIL GERİ KALDI

CHP Güney Belediye Başkan adayı Faruk Özkan ise, "Beldemizde göreve seçilmem halinde çok amaçlı konserve fabrikası ve çok amaçlı lise yapımı için çalışacağım. Fabrikada sadece bezelye konservesi değil turşu, salça, domates kurutması, patates püresi, cips gibi üretimlerde yapılacak. Fabrika şahsın değil Güney Beldesi’ne ait olacak. Üretilen ürün fabrikaya teslim edildiğinde alınan paradan hariç, kış döneminde fabrikanın kazandığı karın yüzde 75’i üreticilere dağıtılacak. Çok amaçlı lise de öğrenim görecek olan öğrenciler böylece Afyonkarahisar veya başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacaklar. Çok amaçlı lisede; Sanat Okulu, Marangozluk, Hemşirelik, Tekstil gibi bölümler olacak. Çocuklarımız sabah okula gelip akşam evlerine dönerek evlerinde kalmış olacaklar. Çünkü çocuklar diğer il ve beldeler içerisinde eğitim için çok zorluk çekiyor. Bende bu zorlukları çektim. Çocuklarımızın zorlukla okumalarını istemiyorum. Beldemiz 7 yıl geri kaldı. Belde giriş ve çıkışlarında trafik lambaları yok. Onları yaptıracağım. Alt geçitten hayvanlar dahi geçememektedir. Traktörler geçememektedir. Oraları da seçilmem halinde düzenleyeceğim. Köyün ihtiyacı olan soğuk hava deposunun yapımı, köyümüz gençlerine iş imkânı sağlanması için çalışacağım. Belediyemiz kapatıldığında ikiye ayrılan halkımızı birleştirerek çalışacağız." şeklinde konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!