Telefon
WhatsApp
Mazlumun, haklının her zaman yanındayız

Ülkemiz ve ilimiz gündemine dair açıklamalarda bulunan Başkan Mısırlıoğlu, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler birimi çalışanlarının son günlerde insanlık dışı, çağ dışı yaptırımlarla karşı karşıya kaldıklarını iddia etti.  Mısırlıoğlu; “İstanbul’dan torpille getirildiği söylenen birim müdürü, göreve geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen bu birimde çalışan personelin bütün çalışma azmini katletmiş ne yazık ki.  Her gün sözlü şiddetle insanların psikolojisini bozan bu müdür bey, belediyenin halka açılan kapısı olan beyaz masadaki 3 personele de mobingin yanı sıra ufacık bir sebepten savunmalarını alarak tutanak tutuyormuş. Gün boyu vatandaşın derdini Güleryüz ve anlayışla dinlemesi beklenen, yardım faaliyetlerini yürüten beyaz masada çalışanlar kendi derdine düşmüşken vatandaşa nasıl güler yüzle, hoşgörüyle, özveriyle yaklaşsınlar?”dedi.

‘Baskı altında çalışan bir personelden nasıl verim almayı düşünüyorsunuz’ diye soran Başkan Mısırlıoğlu; “ Biz belediye personelimizin, işçi kardeşlerimizin, emekçi kardeşlerimizin, mazlumun, haklının her zaman yanındayız. Size yedirmeyiz! Zaten başımıza ne geldiyse sizin böyle daldan düşen armut misali atamalarınızdan, kayırmalarınızdan geldi.

Torpille yaptığınız her atamada vatandaşı kaybediyorsunuz, itibarınızı kaybediyorsunuz, adaleti, eşitliği kaybediyorsunuz.

Eminim ki bu kavramlar size hiçbir anlam ifade etmiyor. Sizin anlayacağınız şekilde söyleyeyim, oy kaybediyorsunuz Sayın AKP’liler, oy kaybediyorsunuz… Sizin dikkatinizi hak, hukuk, adalet, vicdan diyerek çekemeyiz biliyorum.

O yüzden oy diyorum. Vatandaş umurunuzda değil çünkü. Koltuk sevdanız, egonuz her şeyden büyük sizin. Umarım artık kamuoyuna yansımış olan bu zulme dur dersiniz de devşirme müdürünüzle bir konuşursunuz. Bu insanlar yıllardır bu işi yapıyor, yıllardır bu kurumda çalışıyor da devşirme müdürünüz gelince kasten huzursuz ediliyorsa bir sorun var demektir”dedi.

NE YAZIK Kİ YİNE CANLAR YANIYOR

İlimizin üniversite yerleşkesinin olduğu bölgede hem yaya hem de araç trafiği açısından oldukça yoğun bir bölge olduğunu söyleyen Mısırlıoğlu; “ Hatta bu bölgede ne yazık ki seneler önce trafik kazaları oldu, çok canlar yandı. Şimdi üniversite yerleşkesinin veterinerlik fakültesi tarafındaki kapısı ne yazık ki yine canlar yakıyor. Bu kapının açıldığı otoyolda kazalar meydana gelebiliyor. Bu kapıyı kullanarak Erenler bölgesine geçiş yapan öğrenciler her gün, her saat ölümle burun buruna geliyor.

Gençlerimiz sesini duyurmak istiyor. Daha geçtiğimiz günlerde gencecik bir kardeşimize bu yolda karşıya geçmek isterken bir araç çarpış. Genç kardeşimiz şuan yoğun bakımdaymış. Kendisine acil şifalar diliyorum. Ve bu kaza ne yazık ki ilk değil.

Son da olmayacak gibi görünüyor. Çünkü AKP zihniyetinde topluma faydalı bir iş yapmak için aradan uzun zaman geçmesi gerekiyor. Hatalardan ders alınması için canlar yanması gerekiyor”dedi.

Mısırlıoğlu gündeme dair açıklamalarında ise şunları söyledi. “Şehrin en temel ihtiyaçlarını gideremeyen, en ufak sorunlarını çözemeyen belediye, vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde inşaat bekçiliği yapan saldırgan bir köpek, bir çocuğu bakın bu hale getirmiş.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk tedavi altına alınmış. Ama o bölgede yaşayanların söylediğine göre bu saldırgan köpeğin ilk vukuatı değilmiş. Defalarca şikayet edilmesine rağmen tabi ki çözüm bulunamamış. İnsan hayatının bu kadar ucuz olduğu bu ülkede çoluğumuza, çocuğumuza, hayvanımıza, bitkimize sahip çıkamadığımız bu yönetim anlayışıyla ne yazık ki yaşadıkça geriye gidiyoruz. İlerleme kaydedemiyoruz. 

Sayın Zeybek belediyenin asli görevlerini yerine getiremezken tabi ki verdiği vaatleri gerçekleştiremeyince de kelime oyunları yapıyor.

 AFRAY projesini vatandaş yanlış anladı diyor. Vatandaşın aklıyla alay etmek bir yana böylesine saçma böylesine tutarsız bir bahaneyi üretirken çok mu düşündü acaba çok merak ediyorum. Bu proje açıklandığından beri kamuoyunda şehir içi ulaşım hattı olarak lanse edildi. Vatandaşın yanlış anladığı şimdi mi aklına geldi? Projeyi hayata geçiremeyeceğini anlayınca resmen yan çizdi Sayın Zeybek. Bir de utanmadan suçu yine vatandaşa atıyor. Onlar yanlış anladı diyor.

Tabi canım siz her zaman iyisiniz, doğrusunuz, sütten çıkmış ak kaşıksınız. Vatandaşın aklı kıt size göre.

Benim vatandaşım neyin ne olduğunu çok iyi biliyor sen hiç merak etme Sayın Zeybek. Senin ne yapmaya çalıştığını, daha doğrusu ne yapamadığını çok iyi biliyor vatandaş. Bir önceki seçim döneminden beri hayata geçmesi beklenen proje, şimdi şekil değiştirdi, bambaşka bir projeye dönüştü. Çevir kazı yanmasın…

Zaten Sayın Zeybek kendi sözleriyle kendini ele veriyor. Bakın şöyle bir cümle kuruyor: “Vatandaş şehir merkezine tranvay gelecek sanmış. Bizim böyle bir sözümüz olmadı. Yetkililer caddelerimizin hafif raylı sisteme uygun olmadığı söyledi.” Sizin böyle bir sözününüz olmadıysa yetkililer neden uygunluğunu araştırdı? Resmen olmayacak vaatler verip göz boyuyorlar, olmayınca da biz öyle demedik diyorlar.

Bunlar böyle işte değerli kardeşlerim temcit pilavı gibi aynı projeyi evirip çevirip vatandaşın önüne koyuyorlar. O değildi, buydu, öyle değildi böyleydi derken vatandaşın aklını bulandırıp o da yetmezmiş gibi yüce halkımızın aklının kıt olduğunu ima ediyorlar.

Size yazıklar olsun. Kendinize bunu yakıştırıyorsanız size yazıklar olsun. Yapamadıysanız yapamadık deyin kardeşim. Kıvırmaya gerek yok.

Zaten bu şehri yönetemediğiniz ortada. Sokaklardaki çöplerden utanmıyorsunuz da bu projeyi hayata geçiremeyeceğiz demeye mi utanıyorsunuz?

Bu ülkede en büyük fırsatçı, maalesef bu iktidarın kendisidir, Akp belediyeleridir”dedi.

 

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!