Telefon
WhatsApp
Memur enflasyona ezildi, seyyanen zam yapılmalıdır

Ödüllü kitap okuma yarışması düzenledik
Kitap okuma yarışmasının bu yıl 6.’sını düzenlediklerini belirten Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın; "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Bu düsturla yol yürüyerek eğitim ve öğretime katkı sunmak, öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri önceleyerek yol yürümesi için bu yarışmayı düzenliyoruz. Toplamda bugüne kadar 50 bin kitabı okullarımızın kütüphaneleri ile buluşturduk. Ödüllü kitap okuma yarışmasında gönüllü destek veren tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum"dedi.

Yetimlerin yüzlerini güldürmeye çalıştık
Afyonkarahisar Eğitim Bir-Sen olarak diğer paydaşlarının destekleri ile "Bir Yetim, Bir Dilek, Bir Yetimhane" sloganıyla şehrimizde yetimlerin bir dileğinin gerçekleştirilmesi ve Çad'da Erol Battal Yetimhanesi kurulması projemizi hayat geçirdiklerini belirten Arslan; "Böyle büyük bir projeyi tüm eğitim çalışanlarımız ile gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz"dedi.

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Öğretmenlik kariyer basamakları sistemi yeniden ele alınmalıdır
Arslan; "Öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin, bugüne kadar ortaya konulan tepkiler ve beklentiler ekseninde yeniden değerlendirilmeli, uzman öğretmen olabilme aşamasına gelmiş her öğretmenin mesleğinde belli bir yetkinliğe ulaştığı gözetilerek eşit, adil ve objektif bir sonuç doğuracak şekilde yeniden düzenlenmelidir.8 yıllık çalışmışlığı bulunan bir öğretmene Uzman öğretmenlik, 8 yıllık çalışmışlığı bulunan bir öğretmene Baş öğretmenlik unvanı sınavsız verilmelidir.

Banka promosyonları revize edilmelidir
Koşulların değiştiğini belirten Arslan; “Bankalar kârını 10 kat artırdı” haberleri, ‘değişen koşullar dikkate alınarak promosyon güncellemesi yapılması gerekir’ talebimizin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha teyit ediyor. Promosyonların güncellenmesi için kamu kurum-kuruluşları, kamu görevlilerinin menfaatini korumak için harekete geçmeli, yetkili sendika temsilcileri ve bankalarla bir araya gelmeli, değişen durum ve şartlara göre promosyon tutarları revize edilmelidir.

Memur enflasyona ezildi, seyyanen zam yapılmalıdır
Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü ifade eden Arslan, “Enflasyon rakamlarını dikkate aldığımızda, dolar kurundaki dalgalanmaları dikkate aldığımızda görüyoruz ki, kamu görevlilerinin alım gücü düşmüştür. Hükümet kamu görevlilerine yönelik seyyanen zam uygulamasını bir an önce hayata geçirmelidir

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

Eğitim kurumu yöneticiliği ikincil görev olmaktan çıkartılmalıdır
Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, eğitim kurumu yöneticiliği ikincil görev olmaktan çıkarılarak kariyer ve liyakat ilkesi çerçevesinde yeniden ele alınmalı; kazanılmış haklar korunarak mali haklar güçlendirilmeli, eğitim yöneticiliği sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmalıdır.
Bu kapsamda, eğitim kurumu yöneticiliğindeki 8 yıllık görev süresi 12 yıla çıkarılmalıdır.
Okulların yardımcı personel ve donanım ihtiyacı karşılanmalı, okullara tahsis edilen ödenek ihtiyaçları karşılayacak şekilde artırılmalıdır
Eğitim-öğretim yılı başlamadan, sınıf ve öğrenci sayısı, personel sayısı gibi kıstaslar esas alınarak her okula ihtiyaçları karşılayacak ölçüde bir ödenek tahsis edilmelidir."dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!