Telefon
WhatsApp
Minik öğrenciler bilgilendirildi

Proje koordinatörü Selda Koca himayesindeki öğrencilere Çevre Mühendisi Dilek Karaca ve Atila Kuş tarafından tesis hakkında tanıtıcı videolar eşliğinde bilgilendirmeler yapıldıktan sonra üniteler tek tek yerinde görülerek anlatıldı. Öğrenciler evsel katı atıklarla ve tesisle ilgili merak ettikleri tüm sorularına cevap alırken, geri dönüşümün, sıfır atık kavramının, çevre temizliği ve farkındalığın önemini işin uzmanlarından dinleyerek kavradılar.
Öğrencilere çöpten oluşan biyogazın içindeki metan, karbondioksit gibi gazların hava kirliliğine neden olduğu, atmosfere direkt olarak atılması durumunda ise sera etkisi oluşturarak iklim değişikliğine neden olduğu, bu nedenlerden dolayı 2009 yılından itibaren Afyonkarahisar geneline hizmet veren Entegre Katı Atık Bertaraf tesisi yapılarak çevreye olumsuz etkileri olan bu gazlardan elektrik üretilerek atmosfere verilmesinin önüne geçildiği anlatıldı. İl genelinin tamamı olan yaklaşık 750.000 kişiye hizmet veren, tüm vahşi çöp depolama alanlarının kapatılmasını sağlayan, atıkların bertarafı konusunda tek noktadan çözüm bulan ve ülke genelinde örnek teşkil eden bir konumda tesis olduğu, yaklaşık 25.000 hanenin elektrik tüketimine denk gelen elektriğin çöpten elde edilen biyogazdan karşılandığı bilgileri aktarıldı.
Gezi sonunda BİLSEM Proje Koordinatörü Selda Koca, ilgi ve misafirperverlikleri için tesis mühendislerine teşekkür ederek geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilere günün anısı adına geri dönüşümlü bez çanta, fosforlu ve ağaç tohumlu kalemler hediye edildi. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!