Telefon
WhatsApp
Murat Toy şaibeli işlere bulaşmıştır

İGM Başkanı Burhanettin Çoban’ın yaptığı açıklamayı değerlendiren İYİ Parti İl Başkanı Mısırlıoğlu, milletin gözündeki güvenin yitirildiğini ve meclisin itibarının zedelendiğini söyledi. Mısırlıoğlu, Çoban’ın yaptığı açıklamayı şöyle değerlendirdi: “İGM Başkanı Burhanettin Çoban, Genel Sekreter Toy’un 2 dönem önceki Validen aldığı yetkiyle böyle bir para aktarımı yaptığını söylüyor. Paranın tutarını da 5 Milyon TL olarak değil, 500 Bin TL olarak açıklıyor. Kendisi de durumu yeni öğreniyor. İlk toplantıda gıkını çıkarıp açıklama yapmayan Toy, dünkü toplantıya da katılmıyor. Toy, bu hareketleri ile İGM Başkanı Burhanettin Çoban’ı da zan altında bırakmıştır.”

Mısırlıoğlu, Toy’un eski Vali Mustafa Tutulmaz’dan aldığı yetkiyle Hocalar İlçesi’ne para aktardığını ancak bunu bile kamuoyunun aklına soru işareti getirmeden açıklayamadığını belirterek durumu “basiretsizlik” olarak değerlendirdi. Mısırlıoğlu; “Toy’un madem böyle bir yetkisi vardı, kendisine soru yöneltildiğinde neden şaibeli davranışlarda bulundu? Yetkisi olsa dahi mecliste görüşülmeden böyle bir adım atılmamalıydı. Sayın Çoban yaptığı açıklamada hukuki açıdan bir uygunsuzluk olmadığını söylüyor ancak ahlaki açıdan fazlasıyla uygunsuz bir davranıştır.” Dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Toy’un bulandırdığı suyu İGM Başkanı Burhanettin Çoban’ın arındırmaya çalıştığını söyleyen Mısırlıoğlu, şöyle konuştu: “Sayın Çoban, Genel Sekreterin bulandırdığı suyu arındırmaya çalışıyor. İsteyenlere aktarılan paranın 500 bin TL olduğunu gösterebiliriz diyor. Milletin güveni bu tür şaibeli işlerle sarsıldıktan sonra Sayın Çoban’ın telkinleri ne kadar işe yarayabilir?

Soruların muhatabı neden toplantıya katılmadı? O gün bahsi geçen ‘İl Başkanı’ dün yapılan açıklamalarda neden yer almıyor?”
Mısırlıoğlu, O gün “İl Başkanımızın bilgisi dahilinde” diye açıklanan dünse 2 dönem önceki Vali’den alınan yetkiyle bağdaştırılan para aktarımı konusunun bir an evvel konunun muhatabı tarafından açıklanması gerektiğine vurgu yaptı. Toy’un basiretsiz davranışları ve açıklama yapmaktan kaçınan tutumunu eleştiren Mısırlıoğlu; “Ak Parti İl Başkanı’nın konuyla nasıl bir bağlantısı olduğunu derhal açıklamak zorundalar. O gün İl Başkanımızın bilgisi dahilinde diyenler bugün ortada yoklar.Başkan Çoban’ın yaptığı açıklamayla konu 2 dönem önceki Vali’ye dayandırılıyor. Bu çelişkiler mantıklı bir çerçevede kamuoyuna açık lanmalıdır " dedi. >> Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!