Telefon
WhatsApp
Önce çocuklar iyileşsin’

LÖSEV Eskişehir İl Koordinatörü Yelda İlker, Halkla İlişkiler Yönetmeni Yasemin Durukan, Aktif İletişim Personeli Tuğçe Yasak, Ömer Filizfidanoğlu, Kumbara ve Ulaşım Personelini konuk eden Gazetemiz yöneticisi Canser Kuzu, LÖSEV’in tüm çalışmalarına gönülden destek verdiğini belirterek, hem şahsi olarak hem de Kadınana gazetesi olarak tüm çalışmalarında yanlarında olduğunu söyledi.
Kabulleri nedeniyle Canser Kuzu’ya teşekkür eden LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Eskişehir İrtibat Ofisi’nden İl Koordinatörü Yelda İlker, çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.
LÖSEV’in, 8 Kasım 1998 tarihinde “Hiçbir Çocuk Parasızlıktan Ölmemeli” diyerek bir masa ve sandalye ile bir avuç idealist insanla başlayan bir başarı öyküsü olduğunu söyleyen İlker, “LÖSEV’in kurucusu ve halen Yönetim Kurulu Başkanı pediatrik hematoloji yani çocuk kan hastalıkları ve kanserleri uzmanı Üstün Ezer, LÖSEV’i kendisi gibi düşünen arkadaşları ile birlikte kişisel emekleri ile kurmuş ve Vakıf Türk Milleti’nin omuzlarında yükselmiştir.
Henüz iki yaşında genç bir vakıfken Türkiye'nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE'yi kuran LÖSEV, 2007 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi tarafından Özel Danışmanlık Statüsü’ne sahip, dünyanın alanındaki en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldi. Yıllardır üst üste Türkiye’nin en itibarlı 10 markası unvanını elden bırakmayan LÖSEV, en büyük desteği sayısı beş milyonu aşkın gönüllülerinden ve 25 yıldır katkılarını sunmaktan geri durmayan kurum ve bağışçılarından almaktadır. 2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu’nu, 2010 yılında tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerimiz için Lösemili Çocuklar Köyü’nü hayata geçiren LÖSEV, 2015 yılında ülkemizin en donanımlı Lösemili Çocuklar Kenti ve multidisipliner hastanesi LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ni ülkemize kazandırdı.
25 yıldır başta Lösemili Çocuklar ve yetişkin kanser hastalarına eşit ve ihtiyaçları oranında maddi yardımlar sağlıyor. Hijyen paketinden pijama ve terliğe kadar hastane yardımları, ev eşyaları, kırmızı etten kömüre, sosyal ihtiyaçlarına, eğitim bursuna, yurtdışı gezilere kadar maddi manevi destekler sağlamaya devam ediyor”dedi.
LÖSEV Çiftliği Hakkında
İl Koordinatörü Yelda İlker; “İzmir Seferihisar LÖSEV Doğal Gıda Çiftliği 284 dönümlük arazide başta mandalina olmak üzere nar, zeytin, kayısı, şeftali, incir, armut, ayva, hünnap ile beraber 12 bine yakın ağaç ve 150 üzüm bağı yer alıyor. Çiftliğin yapılacak ek projeler ile doğa ile beraber sanat çiftliği de olması planlanıyor. Ürünler LÖSEV’li aileler, iyileşen gençler ve gönüllülerce toplanıyor. LÖSEV Satsuma Mandalinaları LÖSEV’e kayıtlı lösemili ve kanserli çocuklarla da buluşturulurken yoksul mahallelerdeki köy okullarına da dağıtılıyor”
LSV Dükkan Hakkında
LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Anne Uğraş Atölyesi çalışmalarına küçük bir masanın etrafında, lösemili çocukların annelerinin ve kanserli yetişkinlerin rehabilitasyonu amacıyla başladı. Annelerin maharetli elleriyle ürettikleri ürünler LSV Dükkân olarak bir markaya dönüştü. Üretime, birkaç seramik magnet ve bez bebekle başlayan anneler; doğal yiyeceklerden, nikâh şekerlerine, saf ve katkısız çikolatalardan, oyuncaklara kadar yüzlerce ürünle tüm yıl boyunca üretmeye devam ediyor.
El emeği göz nuru seramik dekorasyon ürünleri, özel pamuk ve kumaşlarla yapılan oyuncak bebek, çanta, yastık gibi tekstil ve dekorasyon ürünleri dışında zeytinden nohuta, sarımsaktan mandalinaya iyi tarım yöntemleriyle üretilen doğal gıda ve salça mantı kurabiye gibi gıda üretimleri çeşitlerini de her geçen gün artarak sunmaya devam ediyor.
RAMAZAN DÖNEMİ
Ramazan Ayı'nda ihtiyaç sahibi, kanser hastalığıyla mücadele eden ailelere LÖSEV tarafından ulaştırılan yardımlar ülkemizin en önemli iyilik ağını oluşturuyor. İmkan sahiplerinin, bağışçılarımızın paylaşımları sayesinde ihtiyaç sahibi bir ailenin yüzü gülüyor, özellikle de böyle güç bir sürece zorlu hayat şartları da ekleniyorken...
RAMAZAN BAĞIŞIMI NASIL YAPABİLİRİM?
-SMS yolu ile
Ramazan Ayı'nda paylaşılan mesaj gönderim detayları ile fitre/fidye bağışında bulunulabilir
İnternet üzerinden
Ramazan döneminde resmi internet sayfamız www.losev.org.tr adresinde açılan RAMAZAN BAĞŞI, FİTRE-ZEKAT linklerine tıklayarak.. Yine internet adresimizden, RAMAZAN BAĞIŞLARI/Koli Koli Mutluluk seçeneğiyle hijyen veya gıda kolisi bağışı seçeneği ile destek olunması halinde bu mutluluk kolileri sizin adınıza, tarafımızdan hastalarımızın evlerine teslim edilecektir
İnteraktif Bankacılık
Bankanızın resmi internet sitesinden ÖDEME/BAĞIŞ adımlarında ilerleyip LÖSEV başlığını seçerek yine güvenli bir şekilde bağışınızı yapabilirsiniz.
Telefon aracılığı ile
Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Kayseri, Adana ve Samsun ofislerimize telefonla ulaşarak kredi kartınız ile bağışınızı gerçekleştirebilir, vakfımız çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tüm banka şubelerinden havale masrafsız
Ülkemizdeki bütün bankaların her şubesinden BAĞIŞ EKRANLARI aracılığıyla hiçbir masraf ödemeden LÖSEV hesabına bağış yapabilirsiniz.
Banka çalışanının "LÖSEV'in hesabı yok" beyanı olması halinde, lütfen ilgili görevlinin ismini edinip bizi arayarak bilgi veriniz. -PTT şubelerinden Ülkemizin tüm PTT şubelerinden posta çeki hesabına gerek duymadan bağış ekranlarından işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
-Yurtdışından bağış seçenekleri
Tüm ülkelerden ve internetten, banka ile:
ZİRAAT BANKASI GAZİOSMANPAŞA ŞUBESİ
SWIFT Kodu: TCZBTR2A
USD :TR 6000 0100 2211 0000 0661 5010
EUR :TR 9200 0100 2211 0000 0662 5007
KURBAN BAYRAMI
Lösemi ve kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlar vücut savunmasını yok ediyor. Hastalığın tedavisinde en önemli destek ise kaliteli protein tüketimidir. Tedavi sürecinde protein ağırlıklı sağlıklı beslenme, vücut direncini artırarak iyileşmeye önemli katkı sağlıyor. Bu nedenle LÖSEV, 12 ay boyunca hasta çocuklara ve ailelerine taze et ve et ürünleri iletiyor. Hastalara iletilen et ürünleri için Kurban Bayramı çok önemli bir fırsat oluyor.
LÖSEV’e yapılan vekâleten kurban bağışları, LÖSEV’e kayıtlı onko hastası ve ailelerine ulaşıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın onay ve esasları doğrultusunda Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki sağlıklı et kombinalarında, din görevlileri, noter ve veteriner hekim eşliğinde kesilen kurbanlar yıl boyunca lösemili çocuklara can oluyor, hayata bağlıyor.
KURBAN DÖNEMİNDE NASIL BAĞIŞ
YAPABİLİRİM?
-İnternet adresimizden: www.losev.org.tr
-İnteraktif bankacılık
-Telefon aracılığı ile il irtibat ofislerimize ulaşarak veya ziyaret ederek
-Tüm banka şubelerinden havale masrafsız
-PTT şubelerinden
-Yurtdışından bağış seçenekleri

NELER YAPIYORUZ?
Avrupa’nın en donanımlı onkoloji hastanesi LÖSANTE Çocuk Ve Yetişkin Hastanesi’nde yetişkin ve çocuk hastalarımıza tamamen ücretsiz tedavi olanağı sunuyoruz ve öncelikle her şeyin para olmadığını insanlığın ölmediğini göstermeye çalışıyoruz. Pijamasından 6 öğün yemeğine ücretsiz ilacına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
LÖSANTE Hastanemizde tedavide %94 başarı şansı ile hayat kurtarıyoruz.
Ailelerimizi evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki hastanelerde yatan hastalarımızı ziyaret ediyor acil yardım paketlerini iletiyor ve psikolojik destek sağlıyoruz.
LÖSEV İyilikler Tırımız ülkemizin her yerini dolaşarak imkan sahiplerinin bağışladığı destekleri, ihtiyaç sahibi olan tüm hastalarımıza ulaştırıyor.
Sponsorlarımızın katkıları ile yurtiçinde ve dışında çocuklarımızı tatile götürüyoruz. Bodrum Turgutreis’te yer alan otelimizde her yaz çocuk ve gençlerimize tatil kampı imkanı sunuyor, tatil programımız ile sosyal gelişimlerine katkı sağlıyoruz.
Tedavisi devam eden çocuklarımıza LÖSEV İlköğretim Okulu’nda tamamen ücretsiz kolej eğitimi veriyoruz. Tedavileri bittikten sonra da aynı şekilde ücretsiz kolej eğitimi veriyoruz.
Sadece çocuklarımızın değil kardeş, anne ve babalar için de ayrı projeler düzenliyor ve onların sıkıntılarını hafifletmeye çalışıyoruz.
Üniversiteye başlayan başarılı lösemili gençlerimize eğitim bursu veriyoruz.
Lösemili çocuklarımızın anneleri için uğraş tedavileri veriyoruz. Bu nedenle Anne Üretim Atölyeleri projemizi sürdürüyoruz.
12 ay boyunca kurban etleri ve ramazan gıda paketlerimizin dağıtımını, hiçbir temel ihtiyacın lüks olmaması gerekliliği düşüncesiyle kesintisiz yapıyoruz.
Sağlık ve eğitim vakfı olarak mevcut eğitim sistemlerinde projelerimizle yer alıyoruz: anaokullarından liselere kadar İnci, üniversitelerde FAYDA Projesi kapsamında farkındalık çalışmaları sürdürmekteyiz.

NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ?
Banka şubelerinden gişe işlemleri, internet bankacılığı ve interaktif bankacılık üzerinden,
İl ofislerimizden, EFT ile bağış yaparak, SMS İLE BAĞIŞ: “HAYAT” yazıp 3406’ya mesaj göndererek, IBAN ile yurtdışından bağış (SWIFT KODU) seçeneğiyle PTT şubelerinden posta çeki hesabına gerek duymaksızın bağış ekranlarından, LÖSEV Onkoloji Kenti ve LÖSANTE için küçük büyük tuğlalar koyarak, Gayrimenkul bağışı yaparak, Hastane odalarımıza isim yazdırarak, Gıda, kitap, kıyafet, oyuncak bağışlarınızı ofislerimize ileterek mücadeleci çocuklarımızın sağlıklarına kavuşmasına ve yüzlerini güldürmeye katkıda bulunabilirsiniz.

‘DOLANDIRICILIK HAKKINDA UYARIYORUZ’
Maalesef ki LÖSEV'in adı kullanılarak tüm illerimizde, insanların vicdanları istismar edilerek dolandırıcılık yapılmakta. Bu dolandırıcılar, lösemili çocuklar yararına bağış topladıklarını iddia ederek, ürün satışları yaparak her yeni gün insanların iyi niyetlerini suistimal etmeye devam ediyor.
Biz LÖSEV olarak kesinlikle kapı kapı gezerek elden bağış almıyoruz, herhangi bir ürün satışı gerçekleştirmiyoruz. Hiçbir zaman böyle bir uygulamamız olmadı, olmayacak da, çünkü amacımız hiçbir zaman ticari olmadı.
Özellikle ülkemizde önemli olan Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı gibi kutsal dönemlerde, iyilikle yaşayan insanların duyarlılığı çok daha yüksek oluyor ve maalesef ki bu dönemlerde kötü niyetli insanlar da artıyor. Bizler de bir yandan kanserle bir yandan da kamuoyunu bilinçlendirme çalışmalarımızı sürdürerek dolandırıcılarla mücadele etmeye devam ediyoruz.
Halkımızdan isteğimiz, bu tarz taleplerle karşılaştıklarında lütfen itibar etmesinler.
Bilsinler ki Türk Ceza Kanunu'na göre bu tarz uygulamalar dolandırıcılık suçuna girer ve polise ihbar ettiklerinde vatandaş olarak tamamen haklılar.
Bu anlamda da halkımıza ihbar etmekten değil, dolandırılmaktan çekinsinler diyoruz. Bilmenizi isteriz, insanlarımızın en güzel desteklerinden biri de bu anlamda sağlayacakları duyarlılık ve bilinçlenme olur. >> Serap Keskin

Bir 6 kişi, ayakta duran insanlar ve yazı görseli olabilir

Bir 13 kişi ve yazı görseli olabilir

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!