Telefon
WhatsApp
Şair ve yazar m. Saffet Devrim dualarla anıldı

Anma etkinliğini, Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD), Eskişehir Şairler Derneği (EŞDER) ve Döğer Belediye Başkanlığı ortaklaşa düzenlediler. Anma programına Eskişehir’den ve ilimizden çok sayıda şair ve yazar, Devrim’in yakınları ve sevenleri katıldı. Anma etkinliğine MHP’nin Afyon Karahisar Milletvekili adayı Yücel GENÇ’te katıldı.

 Etkinlik öncesinde Mehmet Saffet Devrim’in mezarı ziyaret edildi. AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim’den sonra dua edildi. Ardından etkinliğin yapılacağı Döğer Kervansarayına geçildi.

İstiklal Marşımızın okunması ve Saygı duruşunun yapılmasından sonra, etkinlik. Döğer Kasabasının MHP’Lİ Belediye Başkanı Mehmet DEMİREL’in açış konuşmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemi üzerinde AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, EŞDER Başkanı Kenan DEMİREL ve MHP Milletvekili adayı Yücel GENÇ birer konuşma yaptılar. Yapılan konuşmalarda M. Saffet Devrim’in Döğer kasabasına yapmış olduğu hizmetler, şairlik ve yazarlık yönleri anlatıldı. Proğrama AFYAŞAD’lı ozan HALİT KARA ve EŞDER’li ozan Zakir ALGÜL seslendirdikleri türkülerle renk kattılar. Proğram sonrasında katılımcılara katılım plaketi verildi.

1931 yılında Afyonkarahisar’ın Döğer Kasabasında dünyaya gelmiş olan Mehmet Saffet DEVRİM, ilimizdeki TÜRKELİ gazetesi başta olmak üzere çok sayıda gazete ve dergilerde yazılar yazmış, sadece bir belediye başkanı olarak değil aynı zamanda bir kültür adamı olarak ülkemize büyük hizmetler etmiştir. Bize merhumu rahmetle anıyoruz. Ruhu şad mekanı cennet olsun.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!