Telefon
WhatsApp
“Tarihte Görülmemiş Bir Cesaretle Millet Darbeye Dur Dedi”

15 Temmuz’un dünya tarihinde bir örneği olmadığını kaydeden Milletvekili Özkaya, “O karanlık gecede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ise meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız Türkiye geçilmez dedi. 15 Temmuz dünya tarihinde görülmemiş tarihimizin en kanlı darbe girişimi. Bu girişim alçak fetöcü teröristlerin ne kadar gözü dönmüş ve milletine düşman olduğunu dünya ya göstermiştir. Tarihte görülmemiş bir cesaretle millet darbeye dur dedi. Allah o gece milletimizin kalbinden korkuyu aldı. Milletimiz sağduyusu ile meydanları doldurarak, canlarını feda ederek bu kanlı girişime, Türkiye’nin işgal edilmesi planlarına geçit vermemiştir” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin tek yürek olarak darbeye geçit vermediğini belirten Özkaya,  “Dünyada eşi görülmemiş şekilde Ülkemizde gözü dönmüş eli kanlı katillerin bu girişimi Liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Milletimiz tarafından akamete uğratılmıştır. Türkiye, eski Türkiye olmadığını, darbelerle, iktidarların değiştirildiği, liderlerin idam edildiği günlerin çok eskide kaldığını tüm dünyaya göstermiş, demokrasisine, bayrağına, dinine ve vatanına sahip çıkmıştır. Böyle bir kahramanlık destanı dünyada hiçbir millete nasip olmayacak büyüklükte bir şeref ve şandır” dedi.

“Türkiye’nin Bölünüp Parçalanması ve İşgali Amaçlandı”

 Milletvekili Özkaya, 15 Temmuz’da darbecilerin başarılı olması durumunda, Türkiye’nin maddi ve manevi olarak çöküntüye uğratılacağını da ifade ederek, “Bu darbe sadece iktidarı devirmeyi amaçlayan bir darbe olmadığı gibi, Türkiye’nin bölünüp parçalanmasın amaçlamıştır. Türkiye’nin dört bir yandan işgale hazırlanmasını amaçlamıştır. Ancak Milletimiz Cumhurbaşkanımız ile birlikte bu oyuna geçit vermemiş, can vermiş, ülkesini teröristlere teslim etmemiştir.

Bizlerde o gece olduğu gibi ülkemize, liderimize, bayrağımıza ve her bir yanı şehit kanıyla sulanmış bu topraklara sahip çıkmanın gayretindeydik.  Nasıl o gece on binlerce vatandaşımızla Cumhurbaşkanlığı külliyesinde teröristlerin karşısına dikildi isek, bugünde aynı kararlılıkla ülkemiz ve vatanımız için çalışmanın ve üretmenin gayretindeyiz. Türkiye’de bilinmesini isterim ki darbeler, bildiriler ve her türlü demokratik düzen karşıtı eylemler tarih olmuştur. Bu eylemlere girecekler, 15 Temmuz’a kalkışanların sonlarına baksınlar, hukuk karşısında hesap vermeyi ve en ağır cezalarla karşı karşıya kalmayı göze alsınlar. Biz canımız pahasına milletimizle ülkemizin demokratik, hukuk ve diğer her alanda gelişmesi için çalışmaya devam ediyoruz. Her türlü anti demokratik girişimin karşısında durmaya devam ediyoruz” dedi.

Milletvekili Özkaya mesajında son olarak, “15 Temmuz’un yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde al bayrağa rengini veren, vatanımız, bayrağımız ve dinimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman Gazilerimize hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyor, ebediyete irtihal edenleri anıyorum. O karanlık geceyi, Allah’ın izni ile aydınlığa çeviren aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!