Telefon
WhatsApp
Temmuz ayında asgari ücreti arttıracağız

28 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Afyonkarahisar milletvekili Dr. Hasan Arslan seçimlere sayılı günler kala temposunu hız kesmeden sürdürüyor. Dr. Arslan Şuhut ilçesinde hem esnafları ziyaret etti, hem de pazarı gezdi. Her bir vatandaşla ayrı ayrı ilgilenen ve talepleri dinleyen Arslan taleplerin de bazılarını ziyareti sırasında çözümledi.
Ziyaretleri sırasında bir açıklama yapan Arslan AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan asgari ücretin, Temmuz ayında artacağını duyurdu. Arslan dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla enflasyon ve hayat pahalılığına karşı aldığı önlem alındığını vurgulayarak AK Parti’nin milletinin yanında olduğunu kaydetti. Cumhuriyet tarihinin asgari ücret rekorunu AK Parti’nin kırdığını vurgulayan Arslan şöyle dedi; AK Parti iktidara geldiğinde asgari ücret ülkemizde 184 liraydı. Bu rakam da 126 dolara tekabül ediyordu. Bugün asgari ücret 8500 lira oldu. Dolar bazında bakarsak yaklaşık 440 dolar. Biz AK Parti olarak bu rakamı bugün yeterli bulmuyoruz. Bu rakamı inşallah Temmuz ayında arttırarak halkımızı enflasyona karşı koruyacak tedbirleri uygulayacağız.

“CHP TÜSİAD’dan izin almadan asgari ücreti açıklayamaz”
Arslan “Biz AK Parti olarak 2022'de hem asgari ücreti, hem diğer ücretlilerin asgari ücret kadarki gelirlerini vergi dışı bıraktık. CHP Genel Başkanı da çıkmış, asgari ücretten vergiyi kaldıracağını söylüyor. Bir insan ülkesine bu kadar mı yabancı olur?.. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki talimatını vereli neredeyse bir buçuk yıl oldu. Kaldı ki asgari ücret konusunda tek kelime edemiyorlar, çünkü TÜSİAD denilen dernekten izin almadan konuşamazlar. CHP’nin derdi vatandaşın cebi değil, kendi kasasıdır koltuğudur. Bu husus dün de bugün de hiç değişmemiştir. Bu ülkede halkın derdiyle dertlenen Erdoğan’dır” diye konuştu. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!