Telefon
WhatsApp
Unesco Türkiye milli komitesi ilimizde

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Vali Gökmen Çiçek’in ev sahipliğinde şehrimizde ağırladığımız konuklar, yöresel lezzetlerimizin yanı sıra tarihi ve kültürel yönlerimizi de tanıyor.
UNESCO Türkiye Milli Komitesi üyelerini çıtanın her geçen gün daha da yukarıya taşındığı Afyonkarahisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ilimizin yöresel lezzetleri hakkında bilgi verdi. Gastronomi alanında yapılan çalışmalara da dikkat çeken Zeybek Başkan; UNESCO tarafından "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dâhil edilen Afyonkarahisar'ın mutfaktaki kültürel birikimi, tarihsel bilgilerle Gastronomi Konağı'nda gelecek kuşaklara aktarıldığını söyledi.
14-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ hakkında da bilgi veren Zeybek Başkan; şehrimizin ve lezzetlerimizin dünya mutfağında tanıtımı açısından festivalin büyük önem arz ettiğini söyledi. Şehrimizdeki gıda sektöründe olan işletmelerimizin gastronomi alanında aldığımız bu unvanı üretimlerine de yansıtmaları, marka değerlerini ön plana çıkarmaları için çaba sarf ettiklerini ifade eden Zeybek Başkan; “Kadim bir kültüre sahip olan Afyonkarahisar; mutfak kültürü, yüzyıllardır kullandığı mutfak araç gereçleri ve yöresel tariflerinin korunarak nesilden nesile aktarımı açısından oldukça zengin bir kent. Biz de bu zenginliğimizi tanıtmak, şehrimizin marka değerinin farkındalığını artırmak için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Afyonkarahisar’ın marka değerlerini ön plana çıkararak şehrimizi mermerde, turizmde, spor turizminde olduğu gibi gastronomi alanında da hak ettiği yere getireceğiz.” dedi. Haber: Rabia Ekmekçioğlu

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!