Telefon
WhatsApp
Verdikleri hiç bir sözü tutmadılar

Toplantıda Başkan Ertaş’a yönetim kurulu üyeleri Eşlik etti. Toplantıda İl Başkanı Ertaş AKP milletvekillerinin 2022 yılında ilimize verdikleri ve tutamadıkları sözleri değerlendirdi.
Başkan Ertaş: “Yapılmayan ulaşım ve yol yatırımlarını Gelecek Partisi olarak biz yapacağız. AKP milletvekilleri ve il Teşkilatı 2022 yılında ulaştırma ve alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na ziyarette bulundular. Ziyaret sebebi Afyonun ulaşımla ilgili talep ve istekleri oldu.
Ziyaretin sebebi Afyon’un ulaşımı ile ilgili talepleri idi. Görüşme olumlu geçti bakan teşkilatın ve milletvekillerinin taleplerini olumlu karşıladı ve Afyon’a destek sözü verdi. Bakan’dan olumlu yanıt alan milletvekilleri ve teşkilat Afyon Şuhut yolu, yüksek hızlı tren ,Sandıklı hocalar Banaz yolu Çay Dinar yolları Afray bunlardan Çay Dinar yolunun yatırım programına alınmasına Sandıklı Hocalar yolunun yapılmasına afray gibi hızlı tren çalışmasının hızlandırılması merkez yani Afyonda bulunan tren garına ulaşılmasını belirtmişlerdi.
Tarih 11 Mart 2022 Ayrıca sayın milletvekilimiz Eroğlu Çevre yolu üzerinde bulunan otogar kavşağına karayolları tarafından araç üs geçidi yapılmasını karayolları bölge Müdürlüğü’nün kurulmasını önem arz ettiği için Afyon karayolları şubesinin bölge müdürlüğü olması hususunda 11 Mart 2022’de söz vermişti. Neredeyse bir yıl olacak bu sözlerin hiç biri tutulmadı.
Afray’ın2022 yılında Afyon ilinde temelini atacağız diyen sayın bakanın ve vekillerin kulakları çınlasın. Gelecek Partisi olarak yakında geleceğiz. Gelecek Partisi olarak biz yapacağız.” dedi.

“20 yıldır yapamadıkları trafoyu biz yapacağız”
Yapılmayan elektrik trafolarını Gelecek Partisi olarak biz yapacağız diyen Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş: “ Hepinizin bildiği gibi Afyon’un elektrik trafolarında büyük bir sıkıntısı var. Bu hususta iktidarın il teşkilatı ve milletvekilleri Ankara’ya gittiler trafo için söz aldılar. 10 Şubat 2022 tarihinde neredeyse bir yıl oluyor. Enerji ve tabii kaynaklar bakan yardımcısı Abdullah Tancan Afyon AK Parti il Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştirmişti. Ziyarette Bakan Yardımcısı Tancan Milletvekillerimiz trafo talep ettiler yerinde incelemek için geldik gereğini yapacağız demişti. Bir yıl geçmesine rağmen trafo yapılmadı Afyon halkı adına soruyoruz.20 yıldır sözü verilen bir yıl önce bakan yardımcısının yapıyoruz dediği trafo neden yapılmadı. Trafoyu seçim malzemesi olarak kullanacak mısınız. Algıya kapılmayın vaatlere aldanmayın son 5 yıldır Afyon’a iktidar olarak bir şey vermeyenler bundan böyle hiçbir şey veremezler Gelecek Gelecek dertleriniz bitecek yapamadıklarını biz yapacağız. ”dedi.

“Kentsel dönüşümde çivi bile çakamadılar”
Afyon’un kentsel dönüşüm konusunda geride kaldığını ifade eden Başkan Ertaş: “Yapamadığınız kentsel dönüşümü Gelecek Partisi olarak biz yapacağız. İşte Afyon işte AKP işte iktidar varın siz karar verin. 2013 yılında resmi gazetede yayınlanan Afyon merkezde riskli binaların envanterlerine ve durumlarına göre öncelik sıralamasında Mısri Mahallesi imaret cami arkası civarı fakı paşa mahalleleri için kentsel dönüşüm ilan edildi.
2013 yılında alınan karar 2021 yılında kanunla yürürlüğe girdi. Eller kolları sıvadı iktidar 23 Şubat 2020 bu işi yapıyoruz diye halka ilan ettiler. Gazeteler bu tarihte manşet attı çalışmalar başladı diyerek. Yaklaşık 300 milyar Türk Lirasını aşan yatırım masaya yatırıldı mısri Mahallesi’nde kentsel dönüşüm tabi olan 67.000 metre² civarında 466 adet parsel 645 adet bina 1045 kişinin yaşadığı bu bölge Afyon merkezi şehrin ortasında bulunuyor konusu oldu kimi buraya rant var dedi.
Kimi kentsel dönüşüm var diye buradan mülk almışlar para kazanacaklar dedi. Kimi 100.000 TL’ye yer almışlar TOKİ’nin 400.bin TL talebini kabul etmiyorlar dedi. Kimi devlet burada 100 milyon zarar görecek dedi. Kimi burada 15 yıl vadeli satış yapacaklar TOKİ dedi. Derken kimi de Afyonlu müteahhitler yapsın işte bu söylemler arasında afyonun merkezinde tarihi yapılar arasındaki koskoca bir mahalle kaderine terk edildi bekliyor.
İmaret cami civarı yıkıldı yıkılıyor gitti gidiyor yıkılmayı yüz tutmuş binalar ve mahalleler kaderine terk edildi.2021 yılında yaparsak biz yaparız diyen iktidar çivi bile çakamadı. Takdir Afyon halkınındır. Bahane ararsanız bol icraat ararsanız yok. İşte Afyon işte AKP işte iktidar varın siz bir Afyon olarak karar verin.” dedi. >> Serap Keskin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!